Το Διεθνές Συμπόσιο Curatorial Practices Reframed στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Το Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρουμε το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας: Συνεργασία Ίδρυμα Πιερίδη (NiMAC) διοργανώνει το Διεθνές Συμπόσιο Curatorial Practices Reframed: Politics and Pedagogyin Curating Contemporary Art που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στις 1 - 2 Νοεμβρίου, 2013.

Στα πλαίσια του συμποσίου, διακεκριμένοι επιμελητές, επαγγελματίες από μουσεία ,καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί θα συναντηθούν για να εξετάσουν την πολυπλοκότητα των πρακτικών επιμέλειας εκθέσεων όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα, και να διερευνήσουν τις πολιτικές δυνατότητας της επιμέλειας εκθέσεων ως μια νέα ριζοσπαστική τάση παιδαγωγικής και κριτικής πολιτιστικής παραγωγής.

Το πρόγραμμα του συμποσίουπεριλαμβάνει35ομιλίες από15διαφορετικές χώρες, με κύρια ομιλήτρια (keynote) την Δρ Dorothee Richter από το Πανεπιστήμιο Τεχνών της Ζυρίχης, μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης αναφορικά με τοθέμα Επιμέλειας Σε Περιόδους Κρίσης και τις Παιδαγωγικές της Διαστάσεις με τους Καθ. Pam Meecham, Δρ Dr Julia Moritz, Δρ Maja Ciric και Michael Birchall, καθώς επίσης και δύο εργαστήρια, ένα εκ των οποίων θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών, την επομένη του συμποσίου ως τελετή λήξης. Το εργαστήριο αποτελεί μέρος της νέας επικείμενης έκθεσης στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών, με τίτλο Άλλες Ενδείξεις/OtherIndicationsπου θα ανοίξειστις23 Νοεμβρίου. Η έκθεση OtherIndicationsείναι σχετική με τα θέματα του συμποσίου και αφορά την αμφισβήτηση συμβατικών διαδικασιών επιμέλειας μέσα από πειραματικές και καινοτόμες προσεγγίσεις. Οι συμμετέχοντες στο συμπόσιο θα έχουν πρόσβαση στη διαδικασία του στησίματος της έκθεσης μέσα από ξενάγηση στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα του συμποσίου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα:http://www.oncurating.com/international-symposium/program-abstract/

Το συμπόσιο απορρέει από το ερευνητικό πρόγραμμα: «Οι Πολιτικές Δυνατότητες των Πρακτικών Επιμέλειας Σύγχρονης Τέχνης και οι Εκπαιδευτικές τους Προεκτάσεις» που ξεκίνησε το2011και αφορά την κριτική διερεύνηση διαφόρων πρακτικών επιμέλειας τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Το έργο πραγματοποιείται με εσωτερική χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Επιστημονικός Υπεύθυνος: Δρ Έλενα Στυλιανού) και υποστηρίζεται από Δημοτικό Κέντρο Τεχνών.

Το συμπόσιο είναι ανοιχτό στο κοινό, αλλά είναι απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένων θέσεων. Παρακαλούμε επικοινωνήστε στο info@oncurating.com ήτο τηλέφωνο 22559600, για δηλώσεις συμμετοχής ή περισσότερες πληροφορίες.

Το συμπόσιο θα διεξαχθεί στα αγγλικά.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










200