Το EnaRodi κέρδισε το βραβείο του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας 2013


Η απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας 2013 ήταν μια γιορτή του επιχειρείν  με επίδοξους επιχειρηματίες να  πρωταγωνιστούν με την παρουσίαση των ιδεών τους σε υποστηρικτές του επιχειρείν.

Τo πρώτο  βραβείο, που χρηματοδοτείται από την Alpha Bank,  έχει κερδίσει το EnaRodi, μια ειδική υπηρεσία υποστηρικτή για  έρευνα,  η οποία παροτρύνει τη συμμετοχή ερωτηθέντων σε  έρευνες πληρώνοντας  κάποια δωρεάν για φιλανθρωπικούς  σκοπούς .
Η τελετή  ξεκίνησε με παρουσίαση από τον Κώστα Σίσαμο, ιδρυτή της Engino, ο οποίος μίλησε  για την επιχειρηματική  πορεία της εταιρείας του που εν μέσω κρίσης είναι καθόλα επιτυχημένη και  συνεχίζει να επενδύει σε καινοτόμα ανάπτυξη.  Ακολούθως, οι  συμμετέχουσες ομάδες από επίδοξους επιχειρηματίες , παρουσίασαν τις ιδέες τους,  προσβλέποντας στη εξασφάλιση στήριξης και χρηματοδότησης από επιχειρηματικούς κύκλους και αγγέλους (business angel investment). Άλλες βραβευθείσες ιδέες περιλαμβάνουν: ¨StudentLife.com, "Frontistirio.com" και "Agora.com.cy"
Η πρωτοβουλία έχει ενορχηστρωθεί από το πρωτοποριακό Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Βρετανικού Πανεπιστημίου  UCLAN Cyprus , σε συνεργασία με άλλους τοπικούς  και διεθνείς  οργανισμούς με ενδιαφέρον στη προώθηση δημιουργικών  καινοτομιών  και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μονάδων.
«Το  επιχειρηματικό ζήλος  των νέων μας αποτελεί απόδειξη ότι η επόμενη γενιά μπορεί να αντιμετωπίσει  τις προκλήσεις των καιρών μας. Μέσω του επιχειρείν μπορούμε να ανοίξουμε νέους ορίζοντες για  κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη", δήλωσε ο καθηγητής Πανίκκος  Πουτζιουρής , συντονιστής της πρωτοβουλίας.
Η ομάδα του UCLAN Cyprus ανακοίνωσε την επόμενη τους κοινοτική δράση, η οποία θα είναι δωρεάν ημερήσια εκπαίδευση για το ‘ τι χρειάζεται για την εκκίνηση νέων επιχειρήσεων’.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.uclancyprus.ac.cy/enterprise




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










184