Το Eurogroup ενέκρινε την επέκταση του ελληνικού προγράμματος


Εγκρίθηκε καταρχήν από το Eurogroup, στη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης, η επέκταση του ελληνικού προγράμματος για διάστημα τεσσάρων μηνών.
Προκειμένου να επικυρωθεί η επέκταση θα πρέπει να εγκριθεί κι από τα κοινοβούλια εκείνων των χωρών όπου αυτό προβλέπεται.
Στη δήλωση που εξέδωσε το Eurogroup αναφέρεται μεταξύ άλλων πως “καλούμε τις ελληνικές αρχές να αναπτύξουν περαιτέρω και να διευρύνουν τον κατάλογο των μεταρρυθμιστικών μέτρων, στη βάση της τρέχουσας διευθέτησης, σε στενή συνεργασία με τους θεσμούς, προκειμένου να επιτραπεί μια ταχεία κι επιτυχής ολοκλήρωση της έκθεσης”.

Άγγελα Μέρκελ:  Η ελληνική κυβέρνηση σιγά-σιγά αποδέχεται την πραγματικότητα

 Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τάσσεται υπέρ της παράτασης του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά προειδοποίησε ότι «η προσπάθεια δεν έχει σε καμία περίπτωση τελειώσει», μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Βερολίνο, σύμφωνα με μέλη της.

Η ελληνική κυβέρνηση σιγά-σιγά αποδέχεται την πραγματικότητα, αλλά οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα συνεχιστούν, φέρεται να ανέφερε ακόμη η Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με αποσπάσματα της τοποθέτησής της, τα οποία μετέφεραν τα μέλη της ΚΟ της CDU.

Μ. Ντράγκι: Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ένα αξιόπιστο σημείο εκκίνησης

 Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μ. Ντράγκι:εκτίμησε σήμερα σε μια επιστολή του προς το Γιούρογκρουπ ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης συνιστούν ένα καλό σημείο εκκίνησης για τη συνέχιση του προγράμματος βοήθειας, αλλά επισήμανε ότι απομακρύνονται από ορισμένες δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί στο παρελθόν.

«Η πρώτη εντύπωσή μας είναι ότι το έγγραφο αυτό καλύπτει ένα μεγάλο εύρος μεταρρυθμίσεων και, υπό αυτή την έννοια, είναι επαρκώς ολοκληρωμένο ώστε να αποτελέσει ένα αξιόπιστο σημείο εκκίνησης» έγραψε ο Μάριο Ντράγκι στην επιστολή του προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον πρόεδρο του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Οι όροι τους οποίους χρησιμοποίησε ο Ντράγκι αντηχούν τις φράσεις που περιέχονταν στην επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τον Ντάισελμπ

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










142