Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Αστροφυσικής


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Πανεπιστήμιο της Κρήτης διοργανώνει μεταξύ 10-14 Ιουνίου 2013 το πρώτο διεθνές επιστημονικό συνέδριο Αστροφυσικής στην Κύπρο. Ο τίτλος του συνεδρίου είναι «Apanchromatic view of galaxy evolution 30 years after IRAS» και θα πραγματευτεί τη δημιουργία και την εξέλιξη των γαλαξιών. Το έτος 2013 σηματοδοτεί πολλές σημαντικές επετείους στην Αστροφυσική που σχετίζονται άμεσα με το θέμα του συνεδρίου όπως:

  • τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την εκτόξευση του Infrared

Astronomical Satellite (IRAS) από τη NASA

  • τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την εκτόξευση του Spitzer Space

Telescope από τηNASA

  • τη συμπλήρωση της αποστολής του Herschel Space Observatory που

εκτοξεύτηκε από την ESA το 2009

  • τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ανακάλυψη των κβάζαρς
  • την ολοκλήρωση της κατασκευής του Atacama Large Millimeter

Array (ALMA) στην έρημο Atacama στη Χιλή

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 75 επιστήμονες από τα καλύτερα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα στον κόσμο (Harvard University, Oxford University, California Institute of Technology, Imperial College London, NASA/Ames, European Southern Observatory, CEASaclay και άλλα).

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Coral Beach Hotel and Resort στην Πάφο. Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλευτούν την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου στη διεύθυνση http://cyprus2013.physics.uoc.gr ή να αποταθούν στον συν-διοργανωτή του συνεδρίου Καθ. Ανδρέα Ευσταθίου (a.efstathiou@euc.ac.cy, 99916783).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










186