Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συμπράττει στην εκπαίδευση κρατουμένων


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει ότι αγκαλιάζει και υποστηρίζει έμπρακτα τη θέση ότι το σωφρονιστικό σύστημα της Κύπρου θα πρέπει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις επανένταξης στην κοινωνία, μέσα από την εκπαίδευση. Και προσθέτει:

«Το πανεπιστήμιο συμπράττει στην υλοποίηση ενός νέου προγράμματος με τίτλο PEBBLE (Prison Education: Basicskills Blended Learning) με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Grundtvig της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το οποίο εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης και αφορά στην εκπαίδευση ενηλίκων. Το διετές πρόγραμμα συντονίζει το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΕΡΓΟΝ και σε αυτό συμμετέχουν, επιπρόσθετα από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, το Ρουμανικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, η εταιρεία E- Tutor A.E, η Κεντρική Φυλακή της Κύπρου, το Σωφρονιστικό Ίδρυμα της Πεσκάρα στην Ιταλία, το Κέντρο Επανεκπαίδευσης της Μπούζια στη Ρουμανία και το Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακισμένων «Επάνοδος».

Το πρόγραμμα PEBBLE στοχεύει στη βελτίωση της εκπαίδευσης των κρατούμενων και στην ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων με τη χρήση της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης. Οι θεματικές ενότητες στις οποίες θα επικεντρωθεί το πρόγραμμα PEBBLE είναι ο γραμματισμός, ο αριθμητισμός, οι ψηφιακές δεξιότητες και οι χρηματοοικονομικές δεξιότητες. Το πρόγραμμα PEBBLE στοχεύει να εκπαιδεύσει τους κρατούμενους και να υποβοηθήσει την επανένταξή τους, στην κοινωνία».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










122