Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στο Παγκόσμιο Φόρουμ Κοινωνικών Επιστημών


Μοναδική κυπριακή παρουσία πανεπιστημίου, στο Παγκόσμιο Φόρουμ Κοινωνικών Επιστημών που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες στο Μοντρεάλ του Καναδά ήταν αυτή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με τρεις, μάλιστα, καθηγητές. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής και αντιπρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κώστας Γουλιάμος, ο αναπληρωτής καθηγητής Μάριος Βρυωνίδης και η λέκτορας Χάρις Ξιναρή συμμετείχαν στο κορυφαίο συνέδριο Κοινωνικών Επιστημών το οποίο οργανώνει το Διεθνές Συμβούλιο Κοινωνικών Επιστημών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και ειδικότερα, της UNESCO.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έδωσε το στίγμα του χώρου των κοινωνικών επιστημών της Κύπρου, σε αυτό το Παγκόσμιο Φόρουμ το οποίο αποτελεί την πιο βασική και ουσιαστική πλατφόρμα κατάθεσης και ζύμωσης νέων ιδεών και ερευνητικών δεδομένων. Ο αντιπρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου καθηγητής Κώστας Γουλιάμος δήλωσε ότι «το γεγονός ότι σε αυτό το Παγκόσμιο Φόρουμ συμμετείχε από πλευράς Κύπρου μόνο το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο δεικνύει και αποδεικνύει την ειδική βαρύτητα που αποδίδει στο χώρο των κοινωνικών επιστημών, αρχής γενομένης με την “Ευρωπαϊκή Κοινωνική Έρευνα” που εδώ και μια δεκαετία διεξάγει το Πανεπιστήμιό μας». 

Κεντρική θεματική του συνεδρίου ήταν οι “Κοινωνικοί μετασχηματισμοί στην ψηφιακή εποχή”. Στο παγκόσμιο συνέδριο συμμετείχαν διεθνούς φήμης καθηγητές, ερευνητές και διανοητές από όλες τις ηπείρους. Το ακαδημαϊκό προσωπικό του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχε σε ειδικά panel με εισηγήσεις που αφορούσαν ζητήματα εισαγωγής νέων ψηφιακών μορφών εκπαίδευσης, την στρατηγική ερευνητική ατζέντα για τις σπουδές επικοινωνίας στην Ευρώπη και την κυβερνο-κουλτούρα σε αυτή την περίοδο της κρίσης. Το διδακτικό προσωπικό του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συζητήσει το παρόν και το μέλλον των κοινωνικών επιστημών με εκπροσώπους πανεπιστημίων, όχι μόνο από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού αλλά και από όλες τις γωνιές της γης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










128