Το Γυμνάσιο-Λύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ τίμησε την Ελληνική Έβδομη Τέχνη


 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Καλλιτεχνική Εκδήλωση του Γυμνασίου-Λυκείου ΟΛΥΜΠΙΟΝ που ήταν αφιερωμένη στα «100 χρόνια Ελληνικού Κινηματογράφου».  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014.

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο, μικροί και μεγάλοι θεατές βίωσαν ένα πραγματικά μοναδικό και εκπληκτικό θέαμα που μας χάρισαν τα ταλαντούχα παιδιά του ΟΛΥΜΠΙΟΝ με την καθοδήγηση και την εμψύχωση των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Τα παιδιά με πολύ ενθουσιασμό ενσάρκωσαν ιερά τέρατα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου όπως Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρη Παπάμιχαηλ, Ρένα Βλαχοπούλου, Δημήτρη Χορν, Γιάννη Γκιωνάκη, Κώστα Χατζηχρήστο και πολλούς άλλους.

Η εκδήλωση αυτή ήταν μια αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου οι οποίες απεικονίστηκαν υπό μορφή δρώμενου και ήταν διανθισμένες με πολύ χορό και τραγούδι, στοιχεία άλλωστε που χαρακτηρίζουν τον ελληνικό κινηματογράφο.

Αναδεικνύοντας λοιπόν τη σοφή παροιμία «Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι» οι καλλιτέχνες/μαθητές έμαθαν τη νέα γενιά για το τεράστιο μέγεθος για την αξία του ελληνικού κινηματογράφου και έκαναν τους μεγαλύτερους να αναπολήσουν στιγμές να ξανανιώσουν κάτι από τη νιότη τους και να ξαναφέρουν όμορφες θύμησες που τόσο έντονα πρόσφερε και προσφέρει ο ελληνικός κινηματογράφος.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


115