Το Λύκειο Αγίας Φυλάξεως πήρε και φέτος την πρώτη θέση στη συλλογή χρημάτων από οδικούς εράνους!


Στο πλαίσιο της προώθησης του δεύτερου στόχου της φετινής σχολικής χρονιάς, που είναι η καλλιέργεια της ενεργού πολιτότητας με έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη, το Λύκειο Αγίας Φυλάξεως συμμετείχε και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, στους οδικούς εράνους που διοργανώθηκαν  από τον Αvτικαρκιvικό Σύvδεσμo  Κύπρoυ «Πορεία Χριστοδούλας» , τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρδιοπαθών  και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων.

 Οι έρανοι πραγματοποιήθηκαν στις 20 Σεπτεμβρίου, στις 26-28 Σεπτεμβρίου και στις 2-6  Οκτωβρίου 2013, αντίστοιχα,  σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας και έξω από υπεραγορές. Έλαβαν μέρος 98 μαθητές , κυρίως της Β΄ και Γ΄ τάξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δημοσιότητας και Προβολής Σχολικού Έργου Αγίας Φυλάξεως:

«Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές αποδεικνύουν ότι δεν είναι παθητικοί δέκτες στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διέρχεται ο τόπος μας αλλά ενώνουν δυνάμεις, για να βοηθήσουν τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Οι εθελοντές μαθητές  με ζήλο και με μεγάλο ενθουσιασμό βοήθησαν και συγκεντρώθηκε το πολύ σημαντικό ποσό των 7, 500 ευρώ  το οποίο παραδόθηκε στους Συνδέσμους .

Οι μαθητές μας ως συνειδητοποιημένοι πολίτες, που γνοιάζονται για τα όσα συμβαίνουν γύρω τους και σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,  είναι πρόθυμοι να λάβουν μέρος σε κάθε ανάλογη εκδήλωση που σκοπό  έχει την ανακούφιση των  συνανθρώπων μας που υποφέρουν. Αυτό αποδεικνύεται και από το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν  για συμμετοχή σε ανάλογους εράνους που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










135