Το Λύκειο Κοκκινοχωρίων «Φώτη Πίττα» κέρδισε το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό Math and Science


 Δρ. Γρηγόρης Μακρίδης: Η συμμετοχή και η ποιότητα στο 11ο Διεθνές Συνέδριο Euromath and Euroscience 2019 και Astucon 2019 ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Πάφο, οι εργασίες του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου Euromath and Euroscience 2019 και Astucon 2019.

Μετά τη λήξη του συνεδρίου, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και πρόεδρος της Μαθηματικής Εταιρείας Κύπρου δρ. Γρηγόρης Μακρίδης μίλησε στο Paideia-Νews για τη σημασία της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

«Η συμμετοχή και η ποιότητα φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, τόσο σε αριθμούς όσο και σε ποιότητα παρουσιάσεων των μαθητών» είπε ο κ. Μακρίδης και πρόσθεσε ότι «Η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών στα διάφορα εργαστήρια αποδεικνύει ότι τα ίδια τα παιδιά ήθελαν να μάθουν περισσότερα. Οι μαθητές έμαθαν από τους μαθητές αφού μεταξύ τους παρακολουθούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διάφορες παρουσιάσεις. Να σημειωθεί ότι πέρα από τους διαγωνισμούς βραβεύεται και η συμμετοχή των μαθητών».

Ολοκληρώθηκαν  είπε  ο κ. Μακρίδης όλοι οι διαγωνισμοί των Mathfactor, Sciencefactor και  Math & Science Theater όπως και  ο διαγωνισμός σχεδιασμού αφίσας για τα μαθηματικά και τις επιστήμες. Βραβεύτηκαν επίσης οι καλύτερες παρουσιάσεις που ετοίμασαν οι μαθητές στο πλαίσιο του συνεδρίου τόσο στα μαθηματικά όσο και στις επιστήμες.

«Με την ολοκλήρωση του συνεδρίου θεωρούμε ότι οι μαθητές από ηλικίας 10 μέχρι 18  που συμμετείχαν σ αυτό φεύγουν σοφότεροι».

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού Math & Science, το Λύκειο Κοκκινοχωρίων «Φώτη Πίττα» (φωτογραφία πάνω) κέρδισε από κοινού με σχολείο του Λιβάνου (φωτογραφία κάτω) το πρώτο βραβείο.

Όπως δήλωσε στο Paideia-News η εκπαιδευτικός κ. Εύα Τρίαρου Λοϊζου, το βραβείο αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για το σχολείο Κοκκινοχωρίων.  «Είχε εξασφαλιστεί, είπε, η πρόκριση του έργου για συμμετοχή στο Euromath 2019 αφού κέρδισε το Α’ βραβείο  στον Παγκύπριο διαγωνισμό Math Theater Cyprus. Οι μαθητές μας άνκαι τελειόφοιτοι αφιέρωσαν αρκετό από τον πολύτιμό τους χρόνο. Έδειξαν μεγάλο πάθος για την συμμετοχή τους σε αυτό τον διαγωνισμό και είναι κάτι που μας ευχαριστεί ιδιαίτερα.

Το έργο με τίτλο «Διένεξη Γραμμάτων και Αριθμών» που παρουσίασαν οι μαθητές του Λυκείου Κοκκινοχωρίων «Φώτη Πίττα» είναι διασκευή  που έγινε από την κ. Κατερίνα Στρατή ενός παραμυθιού που έγραψε ο συνάδελφό μας, φιλόλογος Ανδρέας Λευτέρη».

Η υπόθεση του έργου «Διένεξη Γραμμάτων και Αριθμών»  που παρουσίασαν τα παιδιά του Λυκείου Κοκκινοχωρίων «Φώτη Πίττα», ξεκινά όταν τα Γράμματα συνέρχονται για να εξετάσουν το μέλλον της σχέσης τους με τους Αριθμούς. Συγκεκριμένα διανοήθηκαν να αποχωρήσουν από όλες τις μαθηματικές εξισώσεις και αποδείξεις, γιατί διαπίστωσαν ότι τα Μαθηματικά έγιναν πολύ δύσκολα με τη συμμετοχή τους, γεγονός που έκανε τους μαθητές να μισήσουν τα Γράμματα και το σχολείο. Τα γράμματα θεώρησαν χρέος τους να παρέμβουν… Προσκάλεσαν, λοιπόν, τους Αριθμούς, για να τους ανακοινώσουν την απόφασή τους. Η μεταξύ τους, όμως, συζήτηση δεν άργησε να εξελιχθεί σε διένεξη, με διαφιλονικούμενο θέμα την υπεροχή της μιας ομάδας έναντι της άλλης. Και ενώ η απόφαση των Γραμμάτων έδειχνε να οδηγεί σε τελεσίδικη ρήξη, η καθοριστική παρέμβαση του Πραξιτέλη εξασφάλισε τη συνέχιση της συνεργασίας  Γραμμάτων και Αριθμών, προς όφελος των Επιστημών.

ΜΗΛΙΤΣΑ ΠΟΛΕΜΙΤΟΥ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










540