Το νέο ΚΔΣ του Συνδέσμου των Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων


Συνήλθε το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013 το νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων (ΣΕΚΦ-ΟΕΛΜΕΚ) και καταρτίστηκε σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση:

Δημήτρης Ταλιαδώρος, Πρόεδρος («ΑΛΛΑΓΗ»), Παναγιώτα Χρυσοστόμου, Αντιπρόεδρος (ΔΗΚΙ), Ελευθερία Θεοδώρου, Γραμματέας («Προοδευτική»), Στέφανος Πέτρου, Ταμίας («ΑΛΛΑΓΗ»), Βαλεντίνα Δημητριάδου-Σαλτέ, Οργανωτικός Γραμματέας («Νέα Κίνηση»), Κυριάκος Μήτρου, Βοηθός Ταμίας («Νέα Πνοή»), Γιώργος Γιαλλούρης, Βοηθός Γραμματέας («Προοδευτική») και μέλη Τερέζα Μισού («ΑΛΛΑΓΗ»), Παναγιώτης Πετρίδης («ΑΛΛΑΓΗ»), Ελένη Ερωτοκρίτου-Χαραλάμπους («Προοδευτική), Μαρία Στεφάνου («ΔΗΚΙ»), Χρίστος Χριστοδουλίδης («ΔΗΚΙ») και Ζωή Χρυσάνθου («Νέα Κίνηση»).  

Στη συνέχεια το νέο ΚΔΣ προχώρησε στη συζήτηση διαφόρων ζητημάτων που αφορούν τα φιλολογικά μαθήματα και το ρόλο των φιλολόγων στο Δημόσιο Σχολείο και καθόρισε ένα πρώτο πρόγραμμα δράσης.

Ειδικότερα, συζητήθηκε το θέμα των νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών στο γυμνασιακό κύκλο. Διαπιστώθηκε ένας έντονος προβληματισμός για τη ορθότητα κάποιων ζητημάτων και αποφασίστηκε να ετοιμαστεί σχετική επιστολή και να ζητηθεί άμεση συνάντηση με τους υπεύθυνους στο Υπουργείο Παιδείας για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών.

Τέλος, αποφασίστηκε η διοργάνωση τον Απρίλιο του 2014 σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.) και με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα τον αρχαίο Έλληνα τραγικό ποιητή Ευριπίδη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










205