Το Πανεπιστήμιο Frederick ποτέ δεν αρνηθήκε την καταβολή του φοιτητικού πακέτου


«Το Πανεπιστήμιο Frederick, ποτέ δεν αρνήθηκε την καταβολή του φοιτητικού πακέτου, ακόμη και σε φοιτητές με σημαντικές οφειλές». Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της, η Προϊστάμενη Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστήμιο Frederick κ. Νατάσσα Φρειδερίκου, απαντώντας, εμμέσως πλην σαφώς, στην προηγούμενη ανακοίνωση της Προοδευτικής ΚΦ. Αναφέρει στη δήλωση της η κ. Φρειδερίκου:  

«Το Πανεπιστήμιο Frederick διαχρονικά στέκεται δίπλα στον Κύπριο φοιτητή, διατηρώντας τα χαμηλότερα δίδακτρα και παρέχοντας σημαντικές οικονομικές μειώσεις διδάκτρων σε φοιτητές με κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα και διευκολύνσεις στους τρόπους αποπληρωμής. 

Το γεγονός αυτό γνωρίζουν και από πρώτο χέρι το σύνολο των φοιτητών και οι οικογένειές τους και είναι με λύπη μας που παρατηρούμε την προσπάθεια εντυπωσιασμού με την πρόσφατη ανακοίνωση συγκεκριμένης παράταξης για το θέμα του φοιτητικού πακέτου.

Για το συγκεκριμένο θέμα, το Πανεπιστήμιο ποτέ δεν αρνήθηκε την καταβολή του φοιτητικού πακέτου ακόμη και σε φοιτητές με σημαντικές οφειλές. Σε δύο μόνο περιπτώσεις το Πανεπιστήμιο κάλεσε τους φοιτητές για εξέταση του θέματος των οφειλών τους. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν φοιτητές όπου οι υποχρεώσεις τους ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ και υπήρχαν προσυμφωνημένες νομικές δεσμεύσεις για αποπληρωμή μέρους των οφειλών τη χρονική περίοδο της καταβολής του πακέτου οι οποίες και έχουν λήξει χωρίς κάποια αποπληρωμή. Ακόμη και σε τέτοιες περιπτώσεις, η σχετική υπηρεσία του Πανεπιστημίου εξετάζει τη κάθε περίπτωση και όπου διαφαίνεται ότι υπάρχει κοινωνικό ζήτημα δεν επιμένει στη τήρηση των προσυμφωνηθέντων επιδεικνύοντας όπως πάντα την απαιτούμενη ευαισθησία.

Η σταθερή μας πολιτική στα θέματα στήριξης φοιτητών, ιδιαίτερα των χαμηλότερων οικονομικών στρωμάτων, μας έχει καθιερώσει στη συνείδηση των φοιτητών και της κοινωνίας και αυτή είναι μια πολιτική που το Πανεπιστήμιο Frederick θα συνεχίσει να ακολουθεί». 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










217