Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ζητά να κάνει δικές του εξετάσεις για εισαγωγή φοιτητών του


Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με επιστολή του που έστειλε πρόσφατα στο Υπουργείο Παιδείας ζητά να κάνει δικές του εξετάσεις για εισαγωγή των φοιτητών του. Αυτό το αίτημα του Πανεπιστημίου, δεν είναι νέο, αφού και στο παρελθόν  είχε θέση θέμα δικών του κριτηρίων για εισαγωγή των φοιτητών του.  

Όπως το paideia-news.com, πληροφορείται, το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει με αρκετή επιφύλαξη το αίτημα και οι πρώτες ενδείξεις που υπάρχουν είναι ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει το σημερινό σύστημα εισαγωγής φοιτητών στα ΑΕΙ Κύπρου και Ελλάδας  μέσω των Παγκυπρίων Εξετάσεων.

Όπως εξήγησε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα paideia-news.com, αρμόδιος του Υπουργείου Παιδείας, σε περίπτωση   που γίνει αποδεκτό το αίτημα του Π.Κ., τότε ενδεχομένως θα έλθει και το δεύτερο κρατικό πανεπιστήμιο, το ΤΕΠΑΚ  να διεκδικήσει δικές του εξετάσεις. Με αυτά τα δεδομένα, θα δημιουργηθεί μια χαώδης κατάσταση αφού ένας υποψήφιος που σήμερα παρακάθεται μόνο στις Παγκύπριες Εξετάσεις για να διεκδικήσει μια θέση σε όλα τα ΑΕΕΙ Κύπρου και Ελλάδας, θα είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει σε χωριστές εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, για το ΤΕΠΑΚ και για τα ΑΑΕΙ Ελλάδας. Αυτόματα σημαίνει ότι ο υποψήφιος θα υποστεί ένα παρατεταμένο μαρτύριο αφού θα τριπλασιαστεί ο αριθμός των μαθημάτων στα οποία θα πρέπει να  εξεταστεί. Για παράδειγμα, θα πρέπει να παρακαθίσει σε τρεις διαφορετικές εξετάσεις για τα Νέα Ελληνικά      

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί εδώ και καιρό στο Υπουργείο Παιδείας θέμα εκσυγχρονισμού των Παγκυπρίων Εξετάσεων, αφού διαπιστώνονται κάθε χρονιά τρωτά. Όμως, αυτό, δεν έχει να κάνει με τους λόγους που το Πανεπιστήμιο Κύπρου ζητά δικές του εξετάσεις αφού θέτει θέμα καθαρά κριτηρίων και εμμέσως πλην σαφώς, επιπέδου των υποψηφίων.   

Για να μην προκαλούνται σνησυχίες, δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα, για φέτος τουλάχιστον, να υπάρξουν αλλαγές στο όλο σύστημα εισαγωγής στα ΑΑΕΙ Κύπρου και Έλλάδας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










209