Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας τόλμησε την «πρόκληση παγωμένου κουβά»


Οικονομική ενίσχυση και ευαισθητοποίηση για τη νόσο ALS

Πενήντα φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας πραγματοποίησαν ένα ομαδικό, περιβαλλοντικό, και φυσικά «μοναδικό»/ "UNIC" μπουγελωμα (Ice Bucket Challenge) στην παραλία του ΚΟΤ, στη Λάρνακα. Χρησιμοποιώντας νερό από τη θάλασσα και αποφεύγοντας έτσι τη σπατάλη, εξέφρασαν την ευαισθησία τους τόσο στα φιλανθρωπικά, όσο και στα περιβαλλοντικά θέματα.

Οι φοιτητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πανεπιστημίου τους, και στη δέσμευση του ότι για κάθε μέλος της κοινότητας του ιδρύματος που αποδέχεται την πρόκληση, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα προσφέρει μια επιπλέον χρηματική εισφορά (επιπρόσθετα από την εισφορά που έχει ηδη κάνει στο ταμείο ενίσχυσης του ALS του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου).

Η επιπλέον εισφορά από τη δράση των φοιτητών παραδόθηκε στο TELETHON από τον κ. Μάρκο Κωμοδρόμου, επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο οποίος πρώτος τόλμησε την ψυχρολουσία του μπουγελώματος εκ μέρους του Πανεπιστημίου. Αυτό ενθάρρυνε και άλλα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας που ακολούθησαν τον καθηγητή και συνάδερφο τους,ανταποκρινόμενοι και αυτοί στην πρόσκληση/ πρόκληση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Με αυτό το τρόπο το Πανεπιστήμιο υιοθέτησε ένα ενεργό ρόλο στην προσπάθεια συλλογής χρημάτων και στην ευρύτερη προσπάθεια ευαισθητοποίησης για σοβαρές ασθένειες, όπως για παράδειγμα είναι η Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS).

Αυτή ήταν άλλη μία δράση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του, που στηρίζει διαχρονικά το έργο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, το οποίο εξειδικεύεται στην έρευνα για τη θεραπεία μυοπαθητικών νοσημάτων όπως είναι το ALS.

Η παράδοση-συνάντηση έγινε στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, παρουσία εκπροσώπων του, καθώς επίσης και εκπροσώπων του TELETHON, και άλλων στελεχών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

 

Στη φωτογραφία: Ο Δρ. Μάρκος Κωμοδρόμου,  Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (αριστερά), και ο Καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, Αναπληρωτής Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










800