Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος κέρδισε δύο ερευνητικά προγράμματα Erasmus+


Το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου ΝΕΑΠΟΛΙΣ ανακοινώνει ότι το Πανεπιστήμιο κέρδισε δύο ερευνητικά προγράμματα Erasmus+ και η συνεργασία με τους εταίρους έχει ήδη ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα:

Το πρώτο πρόγραμμα που έχει κερδηθεί κοινά με την συμμετοχή των σχολών Αρχιτεκτονικής και της Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης έχει το ακρώνυμο InHERiT και αφορά την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς σαν δημιουργό αειφόρας ανάπτυξης. Το πρόγραμμα εμπίπτει στο πεδίο «Στρατηγικές συμμαχίες για εκπαίδευση ενηλίκων». Ο κύριος συντελεστής του προγράμματος είναι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο ΝΕΑΠΟΛΙΣ συμμετέχει ως ένας εκ των επτά εταίρων από Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Κύπρο. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει τρία χρόνια και έχει συνολικό προϋπολογισμό 445919.00  Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο ΝΕΑΠΟΛΙΣ θα είναι οι καθ. Σ. Ξενόπουλος, καθ. Μ. Σιούλας και καθ. Σ. Μακριδάκης.

To δεύτερο πρόγραμμα έχει κερδηθεί με τη συμμετοχή ερευνητών του Γραφείου Ερευνητικών Προγραμμάτων, και αφορά τη συνεργασία των εταίρων στην δημιουργία μιας καινοτομική προσέγγισης διδασκαλίας των μαθημάτων που εμπίπτουν στον κλάδο των θετικών επιστημών (μαθηματικά, φυσική, χημεία, πληροφορική). Το πρόγραμμα εμπίπτει στο πεδίο «Στρατηγικές συμμαχίες για σχολική εκπαίδευση» και έχει το ακρώνυμο Engine4F. Στόχος του προγράμματος είναι η προσέλκυση νέων μαθητών και κυρίως μαθητριών σε αυτούς τους τομείς. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εταίροι από Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Εσθονία και Κύπρο και συντονιστής είναι η επαγγελματική σχολή AEVAστο Αβέιρο της Πορτογαλίας. Εκ μέρους του Πανεπιστημίου ερευνήτρια θα είναι η Δρ Νάτια Αναστάση και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τη συνεργασία δύο τοπικών γυμνασίων στην Πάφο.

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


65