Το περιεχόμενο(content) είναι η νέα διαφήμιση


ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΤΙΝΗ( PhD)*

Tο 2016 θα δείτε μια αυξανόμενη ανάγκη για οργανικά, προσαρμοσμένα και προσωπικά περιεχόμενα (content). Το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς και αναμένεται να έχει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στο ψηφιακό μάρκετινγκ το 2016.

 Οι εξελίξεις στις δημοσιεύσεις, στη δημιουργική και στοχευμένη τεχνολογία, έκαναν τη δημιουργία του περιεχομένου (content) ολοένα και περισσότερο προσβάσιμη για όλους όσους ασχολούνται με το μάρκετινγκ.

«Μάρκετινγκ» δεν πρέπει να σημαίνει απαραιτήτως επί πληρωμή προώθηση ή διαφήμιση, δεδομένου ότι το ¨περιεχόμενο¨ μπορεί να είναι φθηνότερο, λιγότερο περιοριστικό και πιο αποτελεσματικό από πολλές μορφές διαφημίσεων που καταβάλλονται.

Σύμφωνα με το Insider, το 2016 θα είναι «η εποχή του αποκλεισμού των διαφημίσεων»

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές θα κάνουν ¨download ad blockers¨ στους υπολογιστές τους και τα κινητά τηλέφωνα, όπου θα αρχίσουμε να βλέπουμε λιγότερα αποτελέσματα από τις διαδικτυακές καμπάνιες μας.

Αυτό θα αυξήσει τη διαφήμιση του περιεχομένου (content). Θα αναγκάσει τους περισσότερους που ασχολούνται με τη διαφήμιση, να εξετάσουν το ενδεχόμενο πώς να δημιουργήσουν και να δημοσιεύσουν περιεχόμενο (content) στους πελάτες που το θέλουν πραγματικά.

Το περιεχόμενο είναι το νέο «SEO» . Με κάθε ενημέρωση του Penguin, η Google συνεχίζει την πάταξη των SEO τακτικών που παραβιάζουν την πολιτική τους.

Και με κάθε αναπροσαρμογή αλγορίθμου, όπως το Panda και RankBrain, η Google ανταμείβει τα υψηλής ποιότητας περιεχόμενα.

Παραδοσιακά οι πληρωμένες διαφημίσεις έχουν ακόμη τη θέση τους στο χώρο, αλλά ο ρόλος του περιεχομένου(content) θα είναι μεγαλύτερος το 2016.

*Διευθυντής Μάρκετινγκ &  Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










171