Το ΤΕΠΑΚ δέχεται από σήμερα αιτήσεις για μετεγγραφές προπτυχιακών φοιτητών


Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για μετεγγραφές από τις 12 Μαρτίου μέχρι 26 Μαρτίου 2014, για πολύ περιορισμένο αριθμό θέσεων στα παρακάτω Τμήματα (όπου υπάρχει √ για φοίτηση στα αντίστοιχο έτος σπουδών από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015):

ΤΜΗΜΑ/ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Προσφερόμενες θέσεις 2ο  έτος


Προσφερόμενες θέσεις 3ο  έτος


Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων

 

Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος

 

Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού

Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας

 

Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών - Γραφικές Τέχνες

 

Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών

Πολιτικών Μηχανικών

Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής

Επιστημών Αποκατάστασης

 

Νοσηλευτικής

 

Στα Τμήματα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών – Πολυμέσα, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΔΕΝ υπάρχουν κενές θέσεις.

Παράλληλα, γίνονται δεκτές και αιτήσεις για υποψήφιους που έχουν πρώτο πτυχίο και επιθυμούν να σπουδάσουν για δεύτερο πτυχίο σε Τμήμα του ΤΕΠΑΚ, νοουμένου ότι θα παραμείνουν κενές θέσεις από τη διαδικασία των μετεγγραφών.

Οι σχετικές διαδικασίες ρυθμίζονται από Κανόνες, που είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, στη διεύθυνση http://www.cut.ac.cy/studies/undergraduate/regulations/
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ / ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Οι υποψήφιοι για μετεγγραφή πρέπει να είναι ενεργοί φοιτητές σε ίδρυμα ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης που είναι αναγνωρισμένο επίσημα στη χώρα στην οποία λειτουργεί ή/και σε κλάδο σπουδών που έχει τύχει αξιολόγησης / πιστοποίησης στη χώρα στην οποία λειτουργεί. Το πρόγραμμα σπουδών που αιτείται ο υποψήφιος (στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου) πρέπει να είναι συναφές με το πρόγραμμα σπουδών που παρακολουθεί στο ίδρυμα προέλευσης. Η συνάφεια δεν αφορά μόνο στον τίτλο του προγράμματος αλλά και στην ύλη των μαθημάτων που αυτό περιλαμβάνει, στη βάση της οποίας θα αξιολογηθούν οι αιτήσεις και θα πιστωθούν Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες (ECTS).

Ο μετεγγραφόμενος φοιτητής πρέπει να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τουλάχιστον ένα εξάμηνο στο εκπαιδευτικό ίδρυμα προέλευσης και να έχει μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον “Λίαν Καλώς” (6,5/10) στο εκπαιδευτικό ίδρυμα προέλευσης.

Αίτηση για μεταγραφή από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, χωρίς επιτυχία στις αντίστοιχες εισαγωγικές εξετάσεις (ή χαμηλού βαθμού που δεν επέτρεψε την εισαγωγή στο ΤΕΠΑΚ στον ζητούμενο κλάδο), είναι αποδεκτή εάν ο αιτητής έχει συμπληρώσει τρία (3) εξάμηνα πλήρους φοίτησης και είναι ενεργός φοιτητής κατά την ημέρα υποβολής της αίτησής του. Και στις δύο περιπτώσεις η τελική αποδοχή της αίτησης θα γίνεται λαμβάνοντας υπόψη και την επίδοση του μετεγγραφόμενου φοιτητή στο τέλος του εξαμήνου υποβολής αίτησής (αποδοχή υπό προϋποθέσεις).

Το Τμήμα έχει δικαίωμα να προσφέρει στον υποψήφιο θέση υπό όρους, αναφερόμενους στη βαθμολογία του εξαμήνου που διανύει. Το Τμήμα έχει την απόλυτη αρμοδιότητα να κρίνει το εξάμηνο στο οποίο θα εγγραφεί ένας μεταγραφόμενος φοιτητής ή ένας φοιτητής για δεύτερο πτυχίο και τα ακριβή μαθήματα που μπορούν να του πιστωθούν.


ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ:

  • Μέση σταθμική βαθμολογία στο ίδρυμα προέλευσης
  • Αριθμός και περιεχόμενο μαθημάτων τα οποία ο υποψήφιος παρακολούθησε με επιτυχία
  • Βαθμολογία σε επιμέρους μαθήματα
  • Βαθμός συνάφειας του προγράμματος σπουδών προέλευσης σε σχέση με το Τμήμα προτίμησης στο ΤΕΠΑΚ.
  • Τρόπος και βαθμολογία εισδοχής στο ίδρυμα προέλευσης (π.χ. βαθμός εισαγωγικών εξετάσεων)
  • Ιατρικοί/οικονομικοί/κοινωνικοί λόγοι

Οι υποψήφιοι μπορεί να κληθούν σε προφορική συνέντευξη αν κριθεί αναγκαίο από το κάθε Τμήμα πριν τη λήψη απόφασης.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  • Πρωτότυπο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας. Οι υποψήφιοι για δεύτερο πτυχίο, αντίγραφο του πρώτου πτυχίου τους και αναλυτικές βαθμολογίες μαθημάτων.
  • Οδηγός Σπουδών του ιδρύματος προέλευσης, στον οποίο να υπάρχει αναλυτική περιγραφή των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών στο οποίο φοιτά ο υποψήφιος.
  • Αναλυτική βαθμολογία μαθημάτων στις Παγκύπριες Εξετάσεις (ή στις παλιές Εισαγωγικές Εξετάσεις) με αναφορά και στο «γενικό βαθμό κατάταξης», από την Υπηρεσία Εξετάσεων του ΥΠΠ. Αν ο υποψήφιος δεν έχει υποβληθεί σε αυτές τις εξετάσεις, βαθμοί εισαγωγικών εξετάσεων ή άλλα κριτήρια με βάση τα οποία έγινε δεκτός στο εκπαιδευτικό ίδρυμα προέλευσης.
  • Συνοπτική περιγραφή των λόγων για τους οποίους ζητείται η μετεγγραφή και τεκμηρίωση του ενδιαφέροντος του υποψηφίου για το συγκεκριμένο κλάδο σπουδών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
  • Πρόσθετα δικαιολογητικά τα οποία θεωρεί ο αιτητής ότι μπορούν να βοηθήσουν την αίτησή του (π.χ. συστατικές επιστολές από καθηγητές του εκπαιδευτικού ιδρύματος προέλευσης που δίδαξαν το φοιτητή και μπορούν να σχολιάσουν την ακαδημαϊκή του επίδοση και ικανότητα). Σε περίπτωση που ο αιτητής επικαλείται λόγους ιατρικούς/οικονομικούς/κοινωνικούς πρέπει να επισυνάπτονται σχετικά δικαιολογητικά.
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι διαθέσιμοι για να προσκομίσουν πρόσθετα στοιχεία ή διευκρινίσεις αν τους ζητηθεί.


ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για μετεγγραφή είναι από τις 12 Μαρτίου - 26 Μαρτίου 2014, για εισδοχή από τo ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Έντυπα αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ή από το διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.cut.ac.cy/studies.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στο Γραφείο Προπτυχιακών Σπουδών, Γωνιά Αθηνών και Νικολάου Ξιούτα, 3040 Λεμεσό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 25002213 και 25002597

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










304