Το θέμα της διαρροής των θεμάτων των εξετάσεων διορισίμων, θα εξετάσει ο Γεν. Ελεγκτής


Το θέμα της διαρροής των θεμάτων των εξετάσεων διορισίμων εκπαιδευτικών, δήλωσε ότι θα εξετάσει ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

«Το θέμα των εξετάσεων θα το δούμε», ανέφερε, μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, η οποία συζήτησε τον προϋπολογισμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το 2018, εξηγώντας ότι το θέμα σχετίζεται με διασπάθιση δημοσίου χρήματος.
Απέρριψε θέσεις ότι με το θέμα θα έπρεπε να ασχοληθεί ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, εξηγώντας ότι ο θεσμός αυτός θα ασχοληθεί αν υπάρχουν υποψίες για ποινικά αδικήματα, και αν υπάρχουν, η διερεύνηση του θέματος θα ανατεθεί στην Αστυνομία.
Ο κ. Μιχαηλίδης θα εξετάσει όλες τις καταγγελίες που έχουν ήδη τεθεί ενώπιον της Υπηρεσίας. Είπε ότι θα αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας που διεξάγει το Υπουργείο Παιδείας, ενώ θα εξετάσει και νέες καταγγελίες που τέθηκαν ενώπιόν του και αφορούν θεματοθέτες και το Cyprus Institute of Management.
Την εξέταση του θέματος από τον Γενικό Ελεγκτή επικρότησαν και μέλη της Επιτροπής.
«Έχουμε πει στον Γενικό Ελεγκτή ότι θεωρούμε ότι υπάρχει πτυχή που αφορά διασπάθιση δημόσιου χρήματος σε ό,τι αφορά το φιάσκο με τις εξετάσεις για τις οποίες έχουν ήδη γίνει δηλώσεις», ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.
Και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Μαρίνος Μουσιούττας χαιρέτισε τη δήλωση του Γενικού Ελεγκτή ενώπιον της Επιτροπής ότι στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων του θα ερευνήσει το επίμαχο θέμα που προέκυψε με τη διαρροή των θεμάτων των εξετάσεων για τους διορίσιμους εκπαιδευτικούς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


116