Το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη αποφασίσει τα επόμενα βήματά του για την εφαρμογή του Ωρολογίου Προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Paideia-News στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας (μετά τη Δευτέρα) θα δοθεί διάσκεψη Τύπου, στην οποία θα γίνει η βασική ενημέρωση που περιμένουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές.
Την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαΐου έχει ήδη προγραμματιστεί ενημέρωση των καθηγητών Συμβουλευτικής Επαγγελματικής Αγωγής ώστε με τη σειρά τους να δώσουν τις αναγκαίες πληροφορίες στους γονείς και τους μαθητές.
Το Υπουργείο Παιδείας αναμένει, αν χρειαστεί, τη Δευτέρα να βάλει τις τελευταίες μικρές πινελιές στο Ωρολόγιο μετά από εισηγήσεις που ενδεχομένως αποφασίσει η αυριανή (Σαββάτου) Διακινησιακή Επιτροπή της ΟΕΛΜΕΚ).
Το Υπουργείο Παιδείας, έχει διαμηνύσει ότι μπορεί να δεχτεί εισηγήσεις τη Δευτέρα, που ωστόσο, δεν θα αλλάζουν τη φιλοσοφία και τη βασική δομή του Ωρολογίου που έχει ήδη αποφασιστεί.