Τορναρίτης: Για 15.000 ευρώ κόστος δεν λειτούργησε το μουσικό σχολείο στην Πάφο


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Νίκος Τορναρίτης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας εξέφρασε την πεποίθηση για την ανάγκη αυτονόμησης του μουσικού σχολείου και στην εξάπλωση του στην επαρχία της Πάφου.
Όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή, σημείωσε ο κ. Τορναρίτης , για 15 χιλιάδες ευρώ κόστος δεν λειτούργησε το συγκεκριμένο σχολείο στην Πάφο, γεγονός που είναι απαράδεκτο.
«Καλέσαμε και τον Υπουργό Παιδείας και τον Υπουργό Οικονομικών - ο οποίος τελευταία εξελίσσεται σε υπερυπουργό της παιδείας και λαμβάνει αποφάσεις που αφορούν και το εκπαιδευτικό μας σύστημα - να εξετάσει άμεσα το ζήτημα που θα δώσει την δυνατότητα και στην επαρχία της Πάφου να έχει το δικό της μουσικό σχολείο», είπε ο κ. Τορναρίτης.
Δικαιολογώντας την ανάγκη λειτουργίας του μουσικού σχολείου, ανέφερε ότι τώρα υπάρχουν γονείς που στέλλουν τα παιδιά τους από την Πάφο στο μουσικό σχολείο στην Λεμεσό.

 

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης είπε ότι η θέση του ΑΚΕΛ είναι πως πρόκειται για ένα επιτυχημένο θεσμό και πρέπει από πλευράς Υπουργείου Παιδείας να υπάρξει ο ανάλογος προγραμματισμός ώστε αυτός ο θεσμός να επεκταθεί σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου.
Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αντώνης Αντωνίου είπε πως «από την στιγμή που ένα πιλοτικό πρόγραμμα μετά από έξι χρόνια εφαρμογής αξιολογείται πετυχημένο και εξετάζεται η επέκταση του, αυτή θα πρέπει να καλύπτει όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Κύπρου».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










426