Τορναρίτης: Προς την ορθή κατεύθυνση η πρόταση Κενεβέζου για το σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών


Προς την ορθή κατεύθυνση κρίνει ο ΔΗΣΥ ότι κινείται η πρόταση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για το  νέο σύστημα διορισμού στη Δημόσια Εκπαίδευση, σημειώνοντας, ωστόσο ότι κάποια στοιχεία, όπως η μεταβατική περίοδος εφαρμογής του νέου συστήματος, χρήζουν τροποποίησης.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τορναρίτης είπε ότι είναι προφανές ότι η πρόταση κινείται προς την ορθή κατεύθυνση προάγοντας την αξιοκρατία και στοχεύοντας μέσα από αδιάβλητες διαδικασίες που προτείνονται να επιλέγονται οι πιο ικανοί.

«Το σημερινό σύστημα έχει κλείσει τον κύκλο του», είπε ο κ. Τορναρίτης, προσθέτοντας ότι είναι αδιανόητο το ουσιαστικό κριτήριο πρόσληψης να είναι το έτος κατάθεσης του πτυχίου στην Ε.Ε.Υ. Ανέφερε πως επιδίωξη της μεταρρύθμισης είναι η επιλογή των καταλληλότερων σε γνώσεις και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά υποψήφιοι εκπαιδευτικοί.

Ο κ. Τορναρίτης ανέφερε ωστόσο ότι το κόμμα του  εντόπισε κάποια στοιχεία τα οποία χρήζουν τροποποίησης στην πρόταση, και τα οποία θα τεθούν στα πλαίσια του εξαγγελθέντος διαλόγου από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.

«Ενδεικτικά, προτείνουμε επέκταση της μεταβατικής περιόδου πέραν των τεσσάρων χρόνων, όπως και ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς οι οποίοι διδάσκουν στα σχολεία μας εδώ και πολλά χρόνια», είπε.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ, θα πρέπει να εξεταστούν κάποια άλλα στοιχεία όπως η μοριοδότηση του έτους κατάθεσης του πτυχίου κι όχι απόκτησής του, η μοριοδότηση της βαθμολογίας του πτυχίου, ο τρόπος λειτουργίας της παιδαγωγικής κατάρτισης, η ρύθμιση, η βαρύτητα και η μορφή των γραπτών εξετάσεων καθώς και άλλες παράμετροι.

"Επιτέλους διαπιστώνεται η τολμηρή πολιτική βούληση για να κάνουμε τα αναγκαία βήματα ώστε να βελτιωθεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα", κατέληξε ο κ. Τορναρίτης.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










197