Τορναρίτης: Στην Επ. Παιδείας το θέμα των διδάκτρων των ιδ. πανεπιστημίων


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Νίκος Τορναρίτης, δήλωσε μετά τη συνάντηση, ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης, που συζητείται η στόχευση της φοιτητικής χορηγίας, «όλοι πρέπει να λειτουργούμε πιο ανθρωποκεντρικά», αλλά και «κάτω από το πλέγμα της νομιμότητας».

Να δοθούν θετικά κίνητρα
Είπε ότι το κράτος πρέπει να δώσει στα ιδιωτικά πανεπιστήμια θετικά κίνητρα «για να μπορέσουν και εκείνα με τη σειρά τους να μειώσουν ακόμη περισσότερο τα δίδακτρα». Το κράτος, μπορεί να παραχωρήσει χαλίτικη γη στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενώ «μπορούμε να συζητήσουμε και φοροαπαλλαγές, αν είναι δυνατόν» πρόσθεσε.
Από την άλλη πλευρά, συνέχισε, «οι ιδιοκτήτες των πανεπιστημίων, αφουγκραζόμενοι και τις εκκλήσεις όλων των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας πρέπει να τοποθετήσουν τα δίδακτρα στο επίπεδο που θα μπορούν οι οικογένειες να συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές».

Την Τρίτη Βουλή

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, τη μεθεπόμενη Τρίτη η Επιτροπή θα ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα της αύξησης των διδάκτρων των ιδιωτικών πανεπιστημίων, με προσκεκλημένους τον Υπουργό Παιδείας, τους ιδιοκτήτες των Πανεπιστημίων, τους φοιτητές και άλλους αρμόδιους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










407