Χίλιοι εικοσιπέντε συμμετέχοντες στο μεγαλύτερο φεστιβάλ ρομποτικής Robotex


Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο φεστιβάλ ρομποτικής Robotex με περισσότερους από χίλιους συμμετέχοντες το Σαββατοκυρίακο 29-30 Ιουνίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΝΕΚ κος Παναγιώτης Σεντώνας και ο Επικεφαλής Επιστήμονας της Κύπρου κ. Κυριάκος Κόκκινος.

1022 διαγωνιζόμενοι,μαθητές, φοιτητές και ενήλικες έλαβαν μέρος σε πρωτοποριακές προκλήσεις όπως το ράλλυ, η μονομαχία μεταξύ ρομπότ γνωστή ως σούμο και η έξοδος ρομπότ από λαβύρινθο. Το 2ήμερο φεστιβάλ Robotex επισκέφτηκαν χιλιάδες άτομα που επιδίωξαν να γνωρίσουν από κοντά τις ευκαιρίες που προσφέρει η ρομποτική τεχνολογία. Εκτός από τις εντυπωσιακές ρομποτικές μάχες το κοινό παρακολούθησε επιδείξεις από μη επανδρωμένα ιπτάμενα αντικείμενα (drones) και επισκέφτηκε τις εκθέσεις ρομποτικών κατασκευών όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα ανθρωποειδή ρομπότ NAO και Nicky .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκε το ρομπότ δώρο στη νικήτρια του Robotex διαγωνισμού που διεξήγαγε η Cyta πριν την διοργάνωση. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση μεταξύ όλων των παρευρισκομένων για 10 ρομπότ Engino που δώρισε η εταιρία Engino σε αντίστοιχο διαγωνισμό. Επίσης οι διοργανωτές κλήρωσαν δώρα τεχνολογίας για τους διαγωνιζόμενους του Robotex.

Για τη διοργάνωση του Robotex εργάστηκαν πέραν των 100 εθελοντών που αποτελούν την Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή και εκπροσωπούν όλα τα Πανεπιστήμια καθώς και οργανισμούς που στηρίζουν το Robotex. ρΗ μεγάλη επιτυχία οφείλεται επίσης και στους χορηγούς της διοργάνωσης:

 Η τελετή βράβευσης των νικητών του Robotex Cyprus 2019 θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο  ενώ οι νικητές θα ταξιδέψουν στην Εσθονία για το Robotex International που θα γίνει το Νοέμβριο 2019.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










462