Χρ. Χριστοφίδης: Η θέση του ΑΚΕΛ στη χθεσινή συνεδρία για το σύστημα διορισμών


O επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρία των Συμβουλίων Δημοτικής, Μέσης και Ανώτατης Εκπαίδευσης έκανε την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Κατά τη χθεσινή συνεδρία των Συμβουλίων Δημοτικής, Μέσης και Ανώτατης Εκπαίδευσης το ΑΚΕΛ έθεσε τρία σημαντικά ζητήματα.

1) Την ανάγκη επέκτασης των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας και τα οποία δεν επιτρέπουν τον ουσιαστικό διάλογο. Εμείς όταν λέμε ουσιαστικό διάλογο, εννοούμε τη δημιουργική συζήτηση με οσμώσεις θέσεων και όχι την απλή ανταλλαγή εγγράφων. Προτείναμε να έχουμε πρόσβαση στις θέσεις και προτάσεις που υποβάλλονται στο Υπουργείο Παιδείας, από όλους τους φορείς, την οποία σήμερα δεν έχουμε. Με αυτή μας τη θέση για επέκταση των χρονοδιαγραμμάτων συμφώνησαν η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων και οργανώσεων. Αναμένουμε από τον Υπουργό να υιοθετήσει τη συντριπτική βούληση του σώματος.

2) Υποδείξαμε έντονα ότι παρά τη διακηρυκτική θέση όλων των κομμάτων και των πλείστων φορέων για διασφάλιση των Συμβασιούχων εκπαιδευτικών, δεν έχει μέχρι σήμερα υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση του Υπουργείου Παιδείας προς αυτή την κατεύθυνση. Θέσαμε επίσης έντονα το ζήτημα της διασφάλισης των εκπαιδευτικών που ήδη έχουν περάσει αυτό προϋπηρεσιακή κατάρτιση όπως και το θέμα των αντικαταστατών, πολλοί από τους οποίους εργάζονται για χρόνια και εάν εργάζονται για χρόνια και εάν εργάζονταν οπουδήποτε αλλού στο δημόσιο τομέα θα ενέπιπταν στη νομοθεσία για τους «επ’ αόριστου χρόνου». Υπάρχει τέλος το ζήτημα εκείνων των ανθρώπων που περιμένουν για πολλά χρόνια διορισμό και βρίσκονται σήμερα στην κορυφή του καταλόγου και κοντά σε διορισμό.

3) Υπενθυμίζουμε ότι το ΑΚΕΛ ζητά εδώ και πολλούς μήνες την πλήρωση όλων των κενών θέσεων μονιμοποίησης εκπαιδευτικών, οι οποίες είχαν παγοποιηθεί στην επιτροπή Οικονομικών από τα κόμματα ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ. Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει επιτέλους στις μονιμοποιήσεις εμείς θα χαιρετήσουμε μια τέτοια απόφαση.

4) Υπογραμμίσαμε για ακόμη μια φορά την ετοιμότητα μας για δημιουργική συνεργασία, ούτως ώστε να εκσυγχρονιστεί το σύστημα διορισμού, να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες  και να βοηθηθεί ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










194