Χρ. Χριστοφίδης: Το ΑΚΕΛ θα μελετήσει αυτή τη βδομάδα τη διαδικασία εκσυγχρονισμού των διορισμών


O επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης αναφερόμενος στη διαδικασία εκσυγχρονισμού του διορισμού των εκπαιδευτικών έκανε την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Ως ΑΚΕΛ προσήλθαμε στη χθεσινή συνεδρία των Συμβουλίων Δημοτικής, Μέσης και Ανώτατης Εκπαίδευσης για να συζητήσουμε στη βάση της πρότασης που το Υπουργείο Παιδείας είχε καταρτίσει το Σεπτέμβρη του 2012, και η οποία μας είχε αποσταλεί εκ των προτέρων. Κατά τη διάρκεια της συνόδου ο Υπουργός Παιδείας παρουσίασε διαφοροποιήσεις στην αρχική πρόταση την οποία είχαμε εκ των προτέρων ενώπιον μας. Εκ πρώτης, οι αλλαγές αυτές δεν φαίνεται να διαφοροποιούν τη φιλοσοφία της πρότασης. Όπως δηλώσαμε χτες, κατά τη σύνοδο των Συμβουλίων ως ΑΚΕΛ υποστηρίζουμε τη φιλοσοφία της πρότασης που είχαμε ενώπιον μας και θα συνδράμουμε δημιουργικά ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια πρόταση η οποία θα εκσυγχρονίζει το σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών με βάση τα σημερινά και επερχόμενα δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψη και το περί δικαίου αίσθημα και την ηθική ή άλλη υποχρέωση της πολιτείας έναντι συμπολιτών μας.

Ταυτόχρονα καταστήσαμε σαφές ότι δεν μπορεί κόμματα και οργανωμένα σύνολα να τοποθετούνται αντανακλαστικά σε προτάσεις και εισηγήσεις που μόλις τους έχουν παρουσιαστεί. Μια σοβαρή ανταπόκριση προϋποθέτει την κατοχή των εισηγήσεων και μελέτη τους εκ των προτέρων μακριά από επικοινωνιακά παιχνίδια. Προτείναμε λοιπόν όπως δοθεί χρόνος μελέτης των διαφοροποιήσεων που ο Υπουργός παρουσίασε και να συνέλθουν ξανά τα Συμβούλια για ανταλλαγή απόψεων, εισήγηση που έγινε αποδεκτή. Το Γραφείο Παιδείας του ΑΚΕΛ θα συνέλθει αυτή τη βδομάδα για μελέτη των εισηγήσεων και διαμόρφωση προτάσεων και στη συνέχεια τα αρμόδια σώματα του Κόμματος θα λάβουν αποφάσεις. Θα επιδιώξουμε παράλληλα την ανταλλαγή απόψεων με άλλες πολιτικές δυνάμεις, εκπαιδευτικές οργανώσεις και άλλους οργανωμένους φορείς. Δημιουργικά, με σοβαρότητα και χωρίς σκοπιμότητες το ΑΚΕΛ θα εργαστεί για τον εκσυγχρονισμό του τρόπου διορισμού των εκπαιδευτικών».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










331