Χρ.Χριστοφίδης: Δεν είναι επαρκής ο χρόνος που έχει δοθεί για το διάλογο για τον κατάλογο διορισίμων


«Ο χρόνος που έχει δοθεί για το διάλογο γύρω από το ζήτημα της πρότασης για τον κατάλογο διορισίμων δεν είναι επαρκής. Ο Υπουργός Παιδείας δεν έχει απαντήσει ακόμα την επιστολή που εμείς έχουμε αποστείλει με την οποία ζητούσαμε συγκεκριμένα στοιχεία και πληροφόρηση, και αναμένει από εμάς σε  δύο μέρες να δώσουμε τις θέσεις μας».

Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο  Χρίστος Χριστοφίδης, Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης.

«Ο τρόπος που το Υπουργείο Παιδείας χειρίζεται το θέμα δημιουργεί εντάσεις και συγκρούσεις σε ένα θέμα που έπρεπε και μπορούσε να προχωρήσει συναινετικά, με αποτέλεσμα σε μια χρονιά που κυλά με πολλά προβλήματα στην παιδεία να προστεθεί άλλο ένα, με το ενδεχόμενο πλέον και απεργιακών κινητοποιήσεων. Η επιμονή να μην υπάρξει ουσιαστικός διάλογος δημιουργεί κινδύνους για πρόχειρες διευθετήσεις και γεννά ερωτηματικά.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι κανένας, ούτε κόμμα ούτε οργάνωση, δεν έχει συμφωνήσει με τη νέα πρόταση Κενεβέζου ως έχει. Από μόνο του αυτό το γεγονός αποδεικνύει την ανάγκη να κάτσουμε όλοι γύρω από ένα τραπέζι για ικανό χρονικό διάστημα, σε ένα ουσιαστικό διάλογο, και να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο εκσυγχρονισμού του καταλόγου και όχι να εξαντλούμαστε στην ανταλλαγή χαρτιών, χωρίς μάλιστα να έχουμε τα αναγκαία στοιχεία ενώπιον μας.

Όλα τα κόμματα έχουν πει για παράδειγμα ότι πρέπει να διασφαλιστούν οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί. Εννοούμε όλοι το ίδιο πράγμα; Γιατί η πρόταση του Υπουργού ως έχει σήμερα καμιά διασφάλιση δεν παρέχει.

Πρέπει επιτέλους να αποπαγοποιηθούν όλες οι μόνιμες θέσεις στη Δημοτική και στη Μέση εκπαίδευση που παραμένουν μέχρι σήμερα κενές, με απόφαση ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής. Όπως πρέπει να αποπαγοποιηθούν και οι θέσεις προαγωγής, για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά λειτουργικά που υπάρχουν στην εκπαίδευση. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει ευρύτερα το κλίμα στο χώρο της παιδείας.

Απευθύνουμε έκκληση για ουσιαστικό διάλογο τόσο στο ζήτημα του καταλόγου διορισίμων, όσο και σε όλα τα σοβαρά ζητήματα στο χώρο της παιδείας. Απευθύνουμε έκκληση για άμεση αποπαγοποίηση όλων των μονιμοποιήσεων και των προαγωγών στην εκπαίδευση».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










186