Χριστοφίδης: Η νέα πρόταση του ΥΠΠ για τις προσλήψεις χειροτερεύει σε σύγκριση με την προηγούμενη


Με γραπτή δήλωσή του ο Επικεφαλής του γραφείου Παιδείας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης αναφέρει ότι «αναλύοντας τις νέες προτάσεις του Υπουργού Παιδείας για το «σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών» σε σχέση με την προηγούμενη πρόταση διαπιστώνουμε ότι αυτές την χειροτερεύουν ουσιαστικά». Και προσθέτει:

«Τις θέσεις μας θα τις θέσουμε στο διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τους εμπλεκόμενους φορείς. Οι διαφοροποιήσεις αυτές γεννούν πολλά ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν στα πλαίσια του διαλόγου.

Από την αρχή του διαλόγου δηλώνουμε ότι προϋπόθεση για το ΑΚΕΛ είναι η διασφάλιση των έκτακτων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών, οι οποίοι στις πλείστες περιπτώσεις εργάζονται για πολλά χρόνια στα σχολεία μας, αποκτώντας σημαντική εμπειρία.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια ζητούμε την άμεση άρση της παγοποίησης των μονιμοποιήσεων και την πλήρωση όλων των κενών μόνιμων θέσεων δασκάλων και καθηγητών, μέτρο που δε θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού στις θέσεις αυτές εργάζονται ήδη συμβασιούχοι και έκτακτοι εκπαιδευτικοί.

Αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη εκσυγχρονισμού του συστήματος διορισμού, θα προσέλθουμε στο διάλογο για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος με συγκεκριμένες θέσεις, για τη διαμόρφωση των οποίων θα ζητήσουμε πρόσθετα στοιχεία και πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










187