Χρίστος Χριστοφίδης: Άγρια εκμετάλλευση των εκπαιδευτικών από το ΥΠΠ, με επιβολή ΦΠΑ 19%


Με γραπτή δήλωση του ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ, Χρίστου Χριστοφίδη αναφέρει ότι «η νέα απαράδεχτη ενέργεια των κυβερνώντων να επιβάλουν ΦΠΑ 19% στα ήδη κουτσουρεμένα εισοδήματα των εκπαιδευτικών που εργοδοτούνται, παράνομα με τη μορφή της Αγοράς Υπηρεσιών, προστίθεται στην άγρια εκμετάλλευση των εκπαιδευτικών που το ΥΠΠΟ έχει επιβάλει τα τελευταία τρία χρόνια».

Υπενθυμίζουμε ότι μια από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού ήταν η διάλυση του ΙΔΑΒΕΠ, του Οργανισμού που εργοδοτούσε τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, και η μετατροπή εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε δήθεν αυτοεργοδοτούμενους, με την αγορά υπηρεσιών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν δραματικά τα εισοδήματα τους.  Από τα πολύ μειωμένα εισοδήματα βάζουν από μόνοι τους ένα σημαντικό ποσό σε κοινωνικές ασφαλίσεις και ουσιαστικά είναι θύματα άγριας εκμετάλλευσης από το ΥΠΠΟ.

Είναι σε αυτή την απαράδεχτη κατάσταση, που κατά την άποψη μας είναι και παράνομη, που έρχεται να προστεθεί η νέα επίθεση των κυβερνώντων κατά νέων και αδιόριστων εκπαιδευτικών, με την επιβολή επιπρόσθετα 19% ΦΠΑ! Η εγκύκλιος είναι ξεκάθαρη: αναφέρει ότι το ποσό αυτό θα καταβάλλεται από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Καλούμε το ΥΠΠΟ, άμεσα:

- Να καταργήσει το νέο χαράτσι του 19% ΦΠΑ στα εισοδήματα νέων και αδιόριστων εκπαιδευτικών που εργοδοτούνται με τη μορφή της αγοράς υπηρεσιών.

- Να επαναφέρει την εργοδότηση των εκπαιδευτικών καταργώντας την Αγορά Υπηρεσιών. Η Αγορά Υπηρεσιών είναι παράνομη και θυματοποιεί εκατοντάδες εκπαιδευτικούς των ολοήμερων σχολείων, των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης, των Μουσικών και Αθλητικών Σχολείων, βραδινών τμημάτων κ.ά., οι οποίοι εργάζονται σήμερα σε καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










216