Χριστοθέα Πελεκάνου: Πτυχιούχος ετών 72!: Θα συνεχίσει, τώρα, μεταπτυχιακές σπουδές


 Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο, με πτυχίο Νομικής: ετών εβδομήντα-δυο (ναι, 72!). Και δεν τα βάζει κάτω – θα συνεχίσει τώρα να πάρει και το μεταπτυχιακό Νομικής, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το οποίο θεωρεί πλέον «το δεύτερο της σπίτι»!

Η  Χριστοθέα Πελεκάνου είχε ξεκινήσει σπουδές στη Νομική πριν 50 σχεδόν χρόνια, στα νιάτα της, στο Grey’s Inn της Μεγάλης Βρετανίας. Όμως, διέκοψε πρόωρα γιατί παντρεύτηκε, έκανε οικογένεια και παιδί. Θεώρησε σωστό να στηρίξει τον άγνωστο, τότε, άνδρα της – που με την βοήθειά της, έγινε στη συνέχεια Διευθυντής Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο Υπουργείο Εργασίας και αφυπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ, η Χριστοθέα παρακολούθησε ένα σύντομο πρόγραμμα στη Σχολή Ξεναγών, στην Κύπρο, και εργάστηκε για 30 χρόνια ως ξεναγός (με αυτό τον τρόπο την γνώρισε, λέει, όλη η Κύπρος και όλη η Ελλάδα). Μετά από δεκαετίες, όταν πάντρεψε και την κόρη της, θεώρησε ότι έδωσε ότι μπορούσε στην οικογένεια της, οπότε έφθασε και η ώρα να δώσει κάτι στον εαυτό της. Να «κλείσει» τον ημι-τελή κύκλο σπουδών στη Νομική, να ικανοποιήσει τον άσβεστο, κρυφό της πόθο.

Ξεκίνησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πριν τέσσερα χρόνια και αποφοίτησε φέτος ως υποδειγματική φοιτήτρια. Στην Τελετή Βράβευσης των αριστεύσαντων φοιτητών, όταν ήρθε η σειρά της, έγινε χαμός με τα χειροκροτήματα, τόσο των συμφοιτητών της, όσο και του κοινού. Όλοι θέλησαν να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για το σθένος και το κουράγιο της Χριστοθέας. Επιτέλους, ένα υπόδειγμα προς μίμηση, και όχι προς αποφυγή.

Η ίδια δεν σκοπεύει να αποσυρθεί στον ιδιωτικό βίο. Δεν θα εργασθεί βέβαια, για μισθό, σε αυτή την ηλικία. Αλλά, δήλωσε ήδη έτοιμη να ενταχθεί στην «Νομική Κλινική» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που προσφέρει δωρεάν νομικές υπηρεσίες για σημαντικά θέματα, σε άτομα ή οργανισμούς που δεν έχουν τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους. Μεταπτυχιακές σπουδές, εθελοντική προσφορά και διάθεση για ζωή: αυτή είναι η Χριστοθέα – ένα ζωντανό παράδειγμα για τον καθένα μας.   
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


106