Χρυσό βραβείο για το ΑΠΚΥ στη «Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία» των Cyprus Education Leaders Awards 2019


 Το χρυσό βραβείο στην ενότητα «Εκπαιδευτικό Έργο» και στην κατηγορία «Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία» εξασφάλισε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) στα Cyprus Education Leaders Awards 2019, με την υποψηφιότητά του «Ανάπτυξη εφαρμογής προσομοίωσης φυσικού περιβάλλοντος, με στοιχεία Gamification και Internet of Things, στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως το μοναδικό αποκλειστικά εξ αποστάσεως Πανεπιστήμιο στην Κυπριακή Δημοκρατία, επενδύει διαχρονικά στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών εφαρμογών με ενσωμάτωση τεχνολογιών αιχμής. Το βραβείο αυτό επισφραγίζει το όραμα και τις προσπάθειες του ΑΠΚΥ να εστιάσει στις ανάγκες των εξ αποστάσεως φοιτητών και να τους προσφέρει μία πολύπλευρη εκπαιδευτική εμπειρία, που θα ανταποκρίνεται στις επιδιώξεις τους να σπουδάσουν στον δικό τους χώρο και χρόνο, με καινοτόμες εκπαιδευτικές τεχνολογίες, χωρίς τους περιορισμούς της συμβατικής εκπαίδευσης.

Η υποψηφιότητα του ΑΠΚΥ, η οποία κέρδισε το χρυσό βραβείο «βέλτιστης μαθησιακής εμπειρίας», αφορά στην πιλοτική εφαρμογή προσομοίωσης φυσικού περιβάλλοντος με στόχο τη βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των φοιτητών του Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος». Το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Μεθοδολογίας του ΑΠΚΥ δημιούργησε την εν λόγω εφαρμογή, μέσω της οποίας οι φοιτητές αλληλεπιδρούν με καινοτόμα στοιχεία σύγχρονης εκπαίδευσης (Internet of Things) σε εικονικό περιβάλλον ασύγχρονης εκπαίδευσης, όπου ενυπάρχουν στοιχεία gamification. Έτσι, ανοίγεται ένας νέος κύκλος με νέες διδακτικές μεθόδους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με θετική επίδραση στη μαθησιακή εμπειρία και με στόχο την ενεργό συμμετοχή των φοιτητών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η απονομή των βραβείων για την επιβράβευση των βέλτιστων πρακτικών στον χώρο της εκπαίδευσης έγινε την Πέμπτη 6 Ιουνίου, στο Lemon Park στη Λευκωσία, από την Ελληνική Τράπεζα, που ήταν ο χορηγός, και τις DIAS Media Group & Boussias Communications, που ήταν οι διοργανωτές. Χαιρετισμό απηύθυναν οι υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης, και η Πρόεδρος του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης, Δρ. Μαίρη Κουτσελίνη. Το βραβείο παρέλαβε, εκ μέρους του ΑΠΚΥ, ο Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










206