Υπ. Παιδείας: Έκπληξη για την πρόθεση να σταυρωθεί το κονδύλι για τη λειτουργία της Ιατρικής Σχολής


«Το υπουργείο αναφέρει ότι η έκπληξη οφείλεται στο γεγονός ότι μόλις πριν από τέσσερις μήνες η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε το Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Κύπρου για το 2012 που αφορούσε στην Ιατρική Σχολή. Τον ίδιο προϋπολογισμό που προβλέπεται να σταυρωθεί με την πρόταση νόμου.

Με την ψήφιση του Συμπληρωματικού Προϋπολογισμού, ο οποίος συμπεριλάμβανε και 3 νέες θέσεις Ακαδημαϊκού Προσωπικού, το Πανεπιστήμιο Κύπρου προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες καθώς και στην προκήρυξη των πιο πάνω θέσεων, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία της Ιατρικής Σχολής από το Σεπτέμβριο του 2013.

Ταυτόχρονα, η κατάθεση της πρότασης νόμου δημιουργεί προβληματισμό και ανησυχία, αφού πιθανό να παρακωλύσει, όπως ανέφεραν και οι ίδιοι οι φορείς του Πανεπιστημίου, τη λειτουργία της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, που αποτελεί μια απολύτως αναγκαία διαρθρωτική και αναπτυξιακή μεταρρύθμιση, η οποία θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας.

Πέρα από την αναβάθμιση του ίδιου του Πανεπιστημίου που θα κοσμείται από την Ιατρική Σχολή, η λειτουργία της θα συμβάλει στην αναβάθμιση και βελτίωση των προσφερομένων υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας, θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για διεξαγωγή διεθνούς επιπέδου ιατρικής έρευνας στην Κύπρο, θα δώσει την ευκαιρία εργοδότησης σε Κυπρίους ακαδημαϊκούς που διαπρέπουν στον τομέα της ιατρικής στην Κύπρο και στο εξωτερικό, θα συνεισφέρει στην εγχώρια οικονομία δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού και την προσέλκυση ασθενών από το εξωτερικό και θα μειώσει τις τεράστιες δαπάνες του κράτους λόγω της αποστολής ασθενών στο εξωτερικό».

Καλούμε όλους να αναλογιστούν τη σημασία που έχει για την Κύπρο μας η ίδρυση της Ιατρικής Σχολής και σημειώνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα συνεχίσουν με την προώθηση όλων των αναγκαίων ενεργειών για να δεχτεί η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου τους πρώτους φοιτητές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










195