Υπό κράτηση 29χρονος οδοντίατρος στη Λεμεσό για υπόθεση πλαστογραφίας πτυχίου


Ένα 29χρονο από τη Λεμεσό, ο οποίος φαίνεται να ασκούσε το επάγγελμα του οδοντίατρου με πλαστό πτυχίο συνέλαβε η Αστυνομία.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου αστυνομίας Αντρέα Αγγελίδη, έγινε σχετική καταγγελία από πολίτη για τον 29χρονο και φαίνεται ότι έγινε πλαστογραφία του πτυχίου, από πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας.
Η Αστυνομία προχώρησε σε έρευνες στην οικία και άλλα υποστατικά του 29χρονου όπου εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, διάφορα έγγραφα, το αμφισβητούμενο πτυχίο, ένα δεύτερο πτυχίο άλλου προσώπου, και πελατολόγιο για το οποίο θα γίνουν εξετάσεις ενώ η Αστυνομία θα προχωρήσει στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης.
Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι η Αστυνομία θα αποταθεί στο πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας για να διαπιστωθεί η αυθεντικότητα του πτυχίου και κατά πόσο το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει φοιτήσει στο πανεπιστήμιο.
Με βάση τα στοιχεία που κατέχει η Αστυνομία, ο 29χρονος παρουσίασε το συγκεκριμένο πτυχίο στον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο και εγγράφηκε κανονικά στο μητρώο των οδοντιάτρων έτσι ώστε να ασκεί το επάγγελμα.
Το πρωί ο 29χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την πενθήμερη προσωποκράτηση του. Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη και δίδει κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.
Όσο αφορά τα αδικήματα που εξετάζονται εναντίον του είναι συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, πλαστογραφία, καταρτισμός πλαστού εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










152