Υποβλήθηκαν 7.000 αιτήσεις για διεκδίκηση θέσης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Οι επόμενες διαδικασίες


Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) ενημερώνει ότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων για διεκδίκηση θέσης στα προσφερόμενα Προγράμματα Σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, έληξε στις 23 Ιανουαρίου 2013.
Ο αριθμός των αιτήσεων κυμάνθηκε γύρω στις 7000, σε παρόμοια επίπεδα με το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος. Το ΑΠΚΥ ευχαριστεί όλους όσοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους και δεσμεύεται ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους.
Ενημερώνουμε τους υποψήφιους ότι οι διαδικασίες που θα ακολουθήσουν είναι εξής :

  • Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής επισύναψης των απαραίτητων πιστοποιητικών (μέσω του συστημάτων αιτήσεων εισδοχής) : Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013. Σημειώνεται ότι υποψήφιοι που δεν θα επισυνάψουν απολυτήριο Λυκείου (για τα πτυχιακά προγράμματα) και τίτλο σπουδών (για τα μεταπτυχιακά προγράμματα) θα παραμείνουν εκτός διαδικασίας.
  • Ανακοίνωση προκαταρκτικών αποτελεσμάτων (μέσω του αλγόριθμου τυχαίας κατανομής θέσης) : Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2013 (τα προκαταρκτικά αποτελέσματα θα εμφανιστούν αυτόματα στη Διαδικτυακή Πύλη του Τομέα Σπουδών (http://portal.ouc.ac.cy/).  
  • Έλεγχος και επιβεβαίωση των ελάχιστων τυπικών προϋποθέσεων εισδοχής και τελική προσφορά θέσης κατά πρόγραμμα : Ως τα τέλη Φεβρουαρίου 2013.
  • Εγγραφές : Ως τα μέσα Μαρτίου 2013 [οι υποψήφιοι φοιτητές  θα κληθούν να επιλέξουν Θεματικές Ενότητες και να καταβάλουν προκαταβολή για κράτηση της θέσης τους, η οποία ανέρχεται στα διακόσια (200) ευρώ για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα και στα εκατό (100) ευρώ για τα Προπτυχιακά, ανεξάρτητα από τον αριθμό των Θεματικών Ενοτήτων (Θ.Ε.) που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν κατά το 1ο έτος σπουδών, με βάση τις οδηγίες που θα αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Διευκρινίζεται ότι το ποσό της προκαταβολής θα παρακρατείται σε περίπτωση που ο υποψήφιος φοιτητής τελικά επιλέξει να μη φοιτήσει στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ειδικότερα για τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται σε εξαμηνιαία βάση, τονίζεται ότι η επιλογή Θ.Ε. αφορά σε ολόκληρο το ακαδημαϊκό έτος (δηλαδή πρέπει να γίνει επιλογή Θ.Ε. για το α’ και το β’ εξάμηνο)].
  • Εξόφληση διδάκτρων / διαχειριστικού κόστους : Ως  τα μέσα Μαΐου 2013 (με βάση τις οδηγίες που θα δοθούν κατά την περίοδο εγγραφών).

Για περαιτέρω διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνουν τα ερωτήματά τους στο : admissions@ouc.ac.cy και στο 00357-22-411600.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










208