Υποβολή αιτήσεων για μετεγγραφές και για απόκτηση δεύτερου πτυχίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει ότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων για μετεγγραφές (εξωτερικές και εσωτερικές) και για απόκτηση δεύτερου πτυχίου για έναρξη φοίτησης το εαρινό εξάμηνο 2013-14 (Ιανουάριος  2014), αρχίζει από την Τετάρτη,  16  Οκτωβρίου 2013 μέχρι και την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο για τα πιο κάτω Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου, τα οποία διαθέτουν κενές θέσεις:

 

Τμήμα/Πρόγραμμα Σπουδών

Κενές Θέσεις

Αγγλικών Σπουδών/Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία

4

Αρχιτεκτονικής1

5

Βιολογικών Επιστημών 

10

Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών

20

Γαλλικών Σπουδών και Σύγχρονων Γλωσσών/Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία2

6

Γαλλικών Σπουδών και Σύγχρονων Γλωσσών/Σύγχρονες Γλώσσες και Ευρωπαϊκές Σπουδές3

11

Επιστημών της Αγωγής/Δημοτική Εκπαίδευση

15

Επιστημών της Αγωγής/Προδημοτική Εκπαίδευση

15

Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης

 5

Ιστορίας και Αρχαιολογίας

15

Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας/Κλασικές Σπουδές

10

Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας/Φιλοσοφία

10

Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

2

Μαθηματικών και Στατιστικής

4

Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής

2

Πληροφορικής

1

Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος 

5

Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών

2

Φυσικής

15

Χημείας/Χημεία Τροφίμων και Περιβάλλοντος

2

Χημείας/Βιολογική Χημεία

2

Χημείας/ Χημεία Υλικών

2

Ψυχολογίας

6

 

Σημειώσεις:

1 Για το πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής, να υποβληθεί πορτοφόλιο μεγέθους Α3 ή Α4 (μέχρι 20 σελίδες) αντιπροσωπευτικό του φάσματος και της ποιότητας της δημιουργικής εργασίας του υποψηφίου, σε έντυπη μορφή. Εαν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε να στέλνεται CD ή DVD με πορτοφόλιο σε pdf μορφή.

Επίσης, οι αιτητές που θα γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα σπουδών της Αρχιτεκτονικής, ενημερώνονται ότι ενδέχεται να μην μπορέσουν να εγγραφούν το Εαρινό Εξάμηνο 2013/14 σε όλα τα μαθήματα που χρειάζεται να επιλέξουν, επειδή κάποια από αυτα έχουν προαπαιτούμενα μαθήματα που προσφέρονται στο Χειμερινό Εξάμηνο 2014/15, με αποτέλεσμα να παραταθεί ο χρόνος σπουδών τους κατά ένα εξάμηνο

Να υποβληθεί πιστοποιητικό γνώσης της Γαλλικής γλώσσας.

3Να υποβληθούν πιστοποιητικά γνώσης της Γαλλικής γλώσσας και της Αγγλικής ή Γερμανικής γλώσσας.

Τα πιο κάτω Τμήματα δεν διαθέτουν κενές θέσεις για μετεγγραφές (Εσωτερικές/Εξωτερικές) και για απόκτηση δεύτερου πτυχίου για το Εαρινό Εξάμηνο 2013/14: Ιατρική Σχολή, Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (Πτυχίο Κοινωνιολογίας, Πτυχίο Πολιτικής Επιστήμης και Πτυχίο Δημοσιογραφίας), Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Πτυχίο Μηχανικού Υπολογιστών), Τμήμα Οικονομικών (Πτυχίο Οικονομικών, Πτυχίο Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Σπουδών και Διατμηματικό Πρόγραμμα Μαθηματικών και Οικονομικών) και Τμήμα Νομικής.

Λόγω της αναστολής λειτουργίας κάποιων Σχολών σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα δέχεται, κατ’ εξαίρεση, την υποβολή αίτησης και από πρωτοετείς φοιτητές των Σχολών αυτών, με την προϋπόθεση ότι είχαν εξασφαλίσει στις Παγκύπριες εξετάσεις τουλάχιστον τη βαθμολογία του τελευταίου εισαχθέντος, στο πρόγραμμα σπουδών που αιτούνται, βάσει της τελευταίας κατανομής θέσεων με τις Παγκύπριες εξετάσεις (Β’ ή/και Γ’ κατανομή).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τα έντυπα αιτήσεων και όλες τις σχετικές πληροφορίες για τα κριτήρια εισδοχής μέσω της διαδικασίας μετεγγραφών και δεύτερου πτυχίου από το Γραφείο Εξυπηρέτησης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, Κτίριο Συμβουλίου – Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης (ισόγειο) στην Πανεπιστημιούπολη ή από την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας στη διεύθυνση www.ucy.ac.cy/fmweb (Τελευταία Νέα/Ανακοινώσεις).

Οι αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά/ βεβαιώσεις πρέπει να υποβληθούν στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας από  την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 μέχρι και την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013ή να σταλούν ταχυδρομικώς (με σφραγίδα ταχυδρομείου μέχρι και την 1η Νοεμβρίου 2013) στη διεύθυνση Πανεπιστήμιο Κύπρου, Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, 2109 Αγλαντζιά, Τ.Θ. 20537, 1678 Λευκωσία, Κύπρος. Στο φάκελο πρέπει να αναγράφεται η ένδειξη «Αίτηση για Μετεγγραφή ή για Απόκτηση Δεύτερου Πτυχίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου».

Υπογραμμίζεται ότι αιτήσεις με ελλιπή στοιχεία ή αιτήσεις που δεν συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά/βεβαιώσεις δεν θα γίνονται δεκτές. Επίσης, δεν θα γίνονται δεκτά δικαιολογητικά/βεβαιώσεις μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (1η Νοεμβρίου 2013). 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Εξυπηρέτησης της Υπηρεσίας μας στο τηλέφωνο 22 89 4021 ή με το Γραφείο Προπτυχιακών Σπουδών στο τηλέφωνο  22 89 4039.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










124