Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ Ινστιτούτου Κύπρου και Τμήματος Αρχαιοτήτων


Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κα. Βασιλική Αναστασιάδου, και η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων, Δρ. Μαρίνα Σολομίδου-Ιερωνυμίδου, επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Κύπρου την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, με σκοπό την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης ανάμεσα στο Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ) και το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Σύμβουλος του Υπουργείου, Στέλιος Χριστοφή, ο Εθνικός Συντονιστής κατά της παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων της Κυπριακής Αστυνομίας, Μιχάλης Γαβριηλίδης, και ο Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, Πρόεδρος του Συνδέσμου «Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, καθηγητής Κώστας Παπανικόλας, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις έρευνες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου. Στη συνέχεια η Υπουργός και τα μέλη της αντιπροσωπείας της ξεναγήθηκαν σε εργαστήρια και άλλες ερευνητικές υποδομές του ΙΚυ.

Από πλευράς της, η Υπουργός κα. Βασιλική Αναστασιάδου επεσήμανε: «Είμαι εντυπωσιασμένη από το Ινστιτούτο Κύπρου και τα επιτεύγματά του», για να συμπληρώσει: «Γνώριζα για την επιτυχία του ΙΚυ, εντούτοις μετά από την σημερινή ενημέρωση και την ξενάγηση στους χώρους του, είμαι βέβαιη ότι το Ινστιτούτο Κύπρου αποτελεί εχέγγυο για την κυπριακή κοινωνία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην κυπριακή εκπαίδευση και οικονομία, ενώ διαθέτει μεγάλες δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη και μελλοντική συμβολή στους εν λόγω τομείς».

«Εδώ και αρκετό καιρό, υπάρχει στενή συνεργασία του Υπουργείου και του Ινστιτούτου Κύπρου για θέματα που αφορούν την κυπριακή αρχαιολογία και τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στην Πολιτική Αεροπορία. Εν κατακλείδι, δηλώνουμε έτοιμοι να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας και σε άλλους τομείς», σημείωσε.

H Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων, Δρ. Μαρίνα Σολομίδου-Ιερωνυμίδου σημείωσε την μακρόχρονη και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Αρχαιοτήτων και του Ινστιτούτου Κύπρου, και τόνισε ότι η υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης, με το οποίο επικαιροποιείται προηγούμενη συμφωνία του 2012, θα ενισχύσει και θα διευρύνει τη συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών.

Τέλος, η Υπουργός ευχαρίστησε και συνεχάρη τα Μέλη του Συμβουλίου Επιτρόπων, τη Διεύθυνση και το επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου για τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις και τα ερευνητικά επιτεύγματα, και τόνισε την στήριξη της στο Ινστιτούτο Κύπρου η οποία ενδυναμώνεται μέσω της υπογραφής του Μνημονίου Συναντίληψης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










200