ΥΠΟΙΚ: Σε προχωρημένο στάδιο το ταμείο προνοίας για νεοεισερχόμενους και έκτακτους στη Δημ. Υπηρεσία


ΚΥΠΕ- Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες στο Υπουργείο Οικονομικών για τη σύσταση ταμείου προνοίας, που θα καλύψει τους νεοεισερχόμενους και τους χιλιάδες έκτακτους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών
Το θέμα ηγέρθη κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για την καταβολή φιλοδωρήματος (εφάπαξ) σε συμβασιούχους εκπαιδευτικούς.
«Εξ όσων γνωρίζω το θέμα δημιουργίας ταμείου προνοίας για νεοεισερχόμενους υπαλλήλους και για τους εκτάκτους το χειρίζεται ομάδα του ΥΠΟΙΚ και απ’ ότι γνωρίζω βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο», είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχει δέσμευση να γίνει αναδρομική κάλυψη δηλαδή από το 2011.
Το νομοσχέδιο που συζητήθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών προνοεί την απάλειψη της εξαίρεσης που προβλέπεται για τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς. Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ, η τροποποίηση κρίνεται αναγκαία αφού οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε εργαζομένους αορίστου χρόνου, οι οποίοι εξαιρούνταν με ειδική πρόνοια σε νομοθεσία που θεσπίστηκε το 2014.
Στην εισηγητική έκθεση αναφέρεται ότι η μετατροπή των εν λόγω συμβασιούχων εκπαιδευτικών σε αορίστου χρόνου αποφασίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για σκοπούς διασφάλισης συνθηκών ίσης μεταχείρισης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










753