Υποτροφίες €200,000 από το Sievert Larsson σε 40 Κύπριους που θα σπουδάσουν στο Πανεπιστ. Λευκωσίας


Το Ίδρυμα Υποτροφιών Sievert Larsson ανακοινώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την προσφορά υποτροφιών σε φοιτητές που θα σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Για το φετινό ακαδημαϊκό έτος, το Ίδρυμα θα απονέμει υποτροφίες σε Ελληνοκύπριους φοιτητές, αξίας €200,000, που θα αρχίσουν το Φθινοπωρινό εξάμηνο του 2013.

Το Ίδρυμα Υποτροφιών Sievert Larsson είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα στη Σουηδία, που αντιπροσωπεύεται στην Κύπρο από την Ασφαλιστική Εταιρεία «Ancoria». Ιδρύθηκε το 1991 από τον Σουηδό Sievert Larsson. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Γιάννη Λοϊζου «το ίδρυμα έχει αποστολή να βοηθά ταλαντούχους νέους, από διάφορες χώρες του κόσμου, που έχουν ψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις αλλά στερούνται των αναγκαίων πόρων για πανεπιστημιακές σπουδές». Προτεραιότητα δίνεται για προγράμματα σπουδών που προωθούν και αξιοποιούν την «παγκόσμια οικονομία» και ανάπτυξη – όπως η διοίκηση επιχειρήσεων, οι διεθνείς σχέσεις, η διαχείριση ενεργειακών πόρων / υδρογονανθράκων, οι γλώσσες κ.ο.κ.

Οι υπότροφοι θα επιλέγονται από μια μικτή επιτροπή στελεχών του Ιδρύματος Υποτροφιών και του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας. Υπολογίζεται ότι από τις υποτροφίες θα ωφεληθούν 40 υποσχόμενοι νέοι, οι οποίοι δεν έχουν επαρκείς πόρους για πανεπιστημιακές σπουδές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για πληροφορίες (τηλ. 22841528, email: slf-scholarship@unic.ac.cy). Τελευταία μέρα υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










155