ΥΠΠ: Η απόφαση των μαθητών για αποχή από τα μαθήματα τους εγείρει πολλά ερωτηματικά


 Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης είχε σήμερα το μεσημέρι εκτενή και παραγωγική συνάντηση με την ηγεσία της ΠΣΕΜ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠ:  

"Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά οι ανησυχίες των μαθητών από την εφαρμογή του  μεταρρυθμιστικού μέτρου των τετραμήνων. Δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που ήγειραν οι μαθητές.

Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ενώπιον της ΠΣΕΜ να συνεχίσει τον διάλογο τόσο με τους μαθητές όσο και με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και τους οργανωμένους γονείς. 

Δυστυχώς, παρά τον εποικοδομητικό διάλογο και τις συγκλίσεις, καθώς και την ικανοποίηση όλων των πλευρών για τα θετικά  αποτελέσματα, αργά το απόγευμα διαπιστώσαμε πως η ΠΣΕΜ επιμένει στην υλοποίηση των μέτρων αποχής που προκήρυξε για αύριο, Παρασκευή, γεγονός το οποίο  εγείρει πολλά ερωτηματικά. 

Η θέση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού  ήταν και παραμένει πως το μέτρο της αποχής  τους μόνους που πλήττει είναι τους μαθητές, γι' αυτό και τους καλεί για άλλη μία φορά να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να συνεχίσουν τον διαλογο, ο οποίος διεξήχθη σήμερα σε εξαιρετικό κλίμα, με θετικά αποτελέσματα".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










181