ΥΠΠ: Οι Συνομοσπ. Γονέων εξέφρασαν την στήριξή τους για οικονομικό και εκπαιδευτικό εξορθολογισμό


Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων κ. Κώστα Γιάγκου, τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Μορφάκη Σολομωνίδη και τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης κ. Κυριάκο Νικηφόρου. Δυστυχώς, οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που τους απηύθυνε ο Υπουργός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενδελεχής ενημέρωση από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο για εξορθολογισμό στο δημόσιο σχολείο. Αναφέρθηκε ότι το ΥΠΠ προωθεί τόσο τον οικονομικό όσο και τον εκπαιδευτικό εξορθολογισμό, με στόχο πάντοτε να ενισχυθεί το δημόσιο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθήτες/τριές μας.

Και οι τρεις Συνομοσπονδίες Γονέων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ενημέρωση που έτυχαν όπως και τη στήριξή τους στην προσπάθεια που γίνεται από το ΥΠΠ για οικονομικό και εκπαιδευτικό εξορθολογισμό.

Το ΥΠΠ ευελπιστεί ότι θα γίνουν δεύτερες σκέψεις από τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και ότι θα προσέλθουν στον διάλογο, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων για το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών/τριών μας.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού θα αποστείλει, εντός των ημερών, νέα πρόσκληση προς τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










245