Ζητώ από την Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ να καταθέσει άμεσα την παραίτησή της


ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ*

1.Μήνυμα προς Σύγκλητο (Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014)

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Σε συνέχεια του παρακάτω μηνύματος μου προς τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου και τους Κοσμήτορες των Σχολών και λόγω της αδυναμίας της Πρυτάνεως να ανακαλέσει τις παραπλανητικές επιστολές προς τον Πρόεδρο την Κυπριακής Δημοκρατίας, ημερομηνίας 28/12/2013 και τη Σύγκλητο, ημερομηνίας 31/12/2013, ζητώ από την Πρύτανη να επιδείξει την απαραίτητη ευθιξία που πρέπει να την διακατέχει και άμεσα να καταθέσει την παραίτηση της, έτσι ώστε και την εσχάτη να διασφαλιστεί η ενότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας και να αποκατασταθεί το όνομα του Πανεπιστήμιου.

2. Μήνυμα προς τα Μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου και τους Κοσμήτορες των Σχολών (Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014)

Αγαπητοί Συνάδελφοι 

Ενόψει 

1) Της παραπλανητικής επιστολής της Πρυτάνεως προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ημερομηνίας 28/12/2013, με θέμα «Διαβούλευση με Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου» του ΤΕΠΑΚ

2) Του παραπλανητικού ηλεκτρονικού σημειώματος της προς την Σύγκλητο, ημερομηνίας 31/12/2013 

3) Της ερμηνείας, εκ μέρους της Πρυτάνεως στα ΜΜΕ, του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στη Σύγκλητο, σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης των πιθανών υποψηφίων για τις δυο θέσεις, ως ψήφο εμπιστοσύνης προς τις ενέργειες της, κάτι που ασφαλώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Θεωρώ ότι δεν μπορώ να συμμετέχω σε άτυπες συναντήσεις με την Πρύτανη, λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο της. Συνεπώς, δεν θα παρευρεθώ στη σημερινή συνεδρία της Πρυτάνεως με τους Κοσμήτορες των Σχολών.

Υπόψη ότι η προαναφερθείσα διαδικασία, που πέρασε πλειοψηφικά (17/12), δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από την διαδικασία που πρότεινε, λίγες μέρες πριν, η ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ. Επιπλέον, ένας σχετικά μεγάλος αριθμός συναδέλφων στην τελευταία συνεδρία της Συγκλήτου, αποδοκίμασε τις ενέργειες της Πρυτάνεως αναφορικά με τις παραπλανητικές επιστολές.

Επιπλέον, για την διασφάλιση της ενότητας της πανεπιστημιακής κοινότητας και την αποκατάσταση του ονόματος του Πανεπιστήμιου, καλώ την Πρύτανη όπως:

1) Ανακαλέσει γραπτώς, με κοινοποίηση προς τη Σύγκλητο, την προαναφερθείσα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και απολογηθεί για το περιεχόμενο της, ειδικά αυτό που εμπλέκει τη Σύγκλητο και το Πρυτανικό Συμβούλιο

2) Απολογηθεί γραπτώς προς την ακαδημαϊκή κοινότητα  για την έκθεση του Πανεπιστημίου προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Κυπριακή Κοινωνία

3) Μην ερμηνεύει αποτελέσματα ψηφοφοριών στη Σύγκλητο ως ψήφο εμπιστοσύνης ενεργειών της, παρά μόνο όταν η ψηφοφορία αφορά τις ενέργειες αυτές. 

Σε περίπτωση μη ικανοποίησης, εντός 24 ωρών, των παραπάνω προϋποθέσεων (1) και (2), θα ζητήσω την πειθαρχική δίωξη της Πρυτάνεως με την κατηγορία της  «Παραπλάνησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Συγκλήτου αναφορικά με τη διαδικασία διαβούλευσης διορισμού του Πρόεδρου και Αντιπρόεδρου του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ».

 *Καθηγητής Χρηματοοικονομικών και Κοσμήτορας Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας 

 

 

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










142