«Αλλαγή ΟΛΤΕΚ»: Ζητούμε ψυχραιμία, νηφαλιότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που έχει διατάξει ο ΥΠΠ


Η Κίνηση Εκπαιδευτών «Αλλαγή ΟΛΤΕΚ» με ανακοίνωσή της «εκφράζει τη λύπη της για τα όσα ατυχή γεγονότα συνέβησαν κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων της Δευτέρας 06/11/17 για ένταξη στον υπό δημιουργία κατάλογο για διορισμό στην Εκπαίδευση. Ως Κίνηση ζητούμε από όλους ψυχραιμία, νηφαλιότητα και καθαρή σκέψη μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που έχει διατάξει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού όπου θα διαφανεί τι ακριβώς έχει συμβεί και να διακριβωθούν τα γεγονότα και να διαπιστωθεί ποιοι ευθύνονται και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Επιπλέον,  αφού προηγουμένως  επισημοποιηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας  και αποδοθούν οι ευθύνες, θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να παρθούν οι ορθές αποφάσεις έτσι ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των υποψήφιων εκπαιδευτικών και της κοινωνίας γενικότερα στο νέο θεσμό  και να διαφυλαχθεί, πέραν πάσης αμφιβολίας, το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Αγαπητοί φίλοι/ες κατανοούμε και συμμεριζόμαστε απόλυτα τις ανησυχίες και την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστησαν οι εξεταζόμενοι και ειδικότερα όσοι έχουν ταξιδεύσει από το εξωτερικό για να παρακαθίσουν στις εξετάσεις. Χαιρετίζουμε επίσης και την άμεση αντίδραση και  απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να υποβάλει πρόταση προς το Υπουργικό συμβούλιο για να καλύψει τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων όσων θα χρειαστεί να ταξιδεύσουν εκ νέου από το εξωτερικό για να παρακαθίσουν σε νέα εξέταση.

Καταλήγοντας, θα θέλαμε να εκφράσουμε την εμπιστοσύνη μας προς τους ερευνώντες λειτουργούς, που έχουν διοριστεί από το Υπουργείο Παιδείας και είμαστε σίγουροι ότι με το πόρισμα τους θα λάμψει η αλήθεια και ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι σύντομα θα επανέλθει η ηρεμία και η καθαρή σκέψη ούτως ώστε  να συνεχιστεί ο θεσμός των εξετάσεων που τόσοι πολλοί νέοι και νέες περίμεναν  και ονειρεύονταν για ένα καλύτερο μέλλον στη ζωή τους».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










148