«Αλλαγή»: Να αναβληθεί η συνεδρία του Συμβουλίου Παιδείας που ορίστηκε για τις 11 Δεκεμβρίου


Η Κίνηση Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ», με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη να ορίσει συνάντηση με τις τρεις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 για τη συζήτηση του θέματος του συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών.

Και συνεχίζει:

«Η πρωτοβουλία αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίαςείναι προς τη σωστή κατεύθυνση και πιστεύουμε ότι είναι αποτέλεσμα των έντονων ανησυχιών που εξέφρασαν οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ότι η υιοθέτηση της υπάρχουσας πρότασης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού θα οδηγήσει στην ανεργία εκατοντάδες υπηρετούντες με διάφορα εργασιακά καθεστώτα σήμερα την Εκπαίδευση. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί παρά το πιεστικό και βεβαρυμμένο πρόγραμμα του βρήκε το χρόνο να ασχοληθεί με ένα ζήτημα που ταλανίζει εδώ και 50 μέρες της Παιδεία μας.  

 

Ως «ΑΛΛΑΓΗ» θεωρούμε αναγκαία την αναβολή της συνεδρίας του Συμβουλίου Παιδείας, η οποία ορίστηκε για τις 11 Δεκεμβρίου 2013. Την αναβολή τη θεωρούμε αναγκαία για να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος ώστε να γίνει διάλογος και η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μη γίνει κάτω από την πίεση της συνεδρίας την επόμενη μέρα του Συμβουλίου Παιδείας. Η αναβολή της συνεδρίας του Συμβουλίου Παιδείας θα βοηθήσει το όλο κλίμα και θα δώσει χρόνο στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις να συμπεριφερθούν για ακόμη μια φορά με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα».   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










136