«Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Παν. Frederick


  Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελετών Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας της Ελλάδας (Ε.Μ.Α.Ε.Τ.) και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, διοργανώνει «Έκθεση ομοιωμάτων επιτευγμάτων Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας». Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό και για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα από τη Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 μέχρι και την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick στην Οδό Δημητρίου Χάματσου 13, 1040 Λευκωσία.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνονται ειδικές ξεναγήσεις για μαθητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης. Η διάρκεια είναι μιάμιση (1.30) ώρα και η είσοδος τόσο για τους συνοδούς όσο και για τους μαθητές είναι ελεύθερη. Θα παρέχεται σε όλα τα παιδιά σχετικό εκπαιδευτικό υλικό δωρεάν.

Η έκθεση αυτή γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών ανάπτυξης και διάδοσης του Ελληνικού και γενικότερα του Ανθρώπινου Πολιτισμού. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν μεγάλης κλίμακας προσομοιώματα, τα περισσότερα από τα οποία λειτουργούν, καθώς επίσης και σχετική ταινία ειδικά διαμορφωμένη για παιδιά με θέμα «Δίολκος- 1500 χρόνια, το οδικό πέρασμα των αρχαίων πλοίων δια ξηράς από τον Κορινθιακό κόλπο στο Σαρωνικό». Με την έκθεση αυτή παρουσιάζεται στους μαθητές η ευκαιρία, εκτός της οπτικής και περιγραφικής ενημέρωσης:

α) να πειραματιστούν και με τη λειτουργία αρχαίων μηχανισμών και αυτομάτων, και

β) να πάρουν μαζί τους ομοίωμα της «Κούπας του Πυθαγόρα» κατασκευασμένης από ανακυκλώσιμα υλικά, με στόχο την επινόηση και κατασκευή ομοιώματος από το «Ξυπνητήρι του Πλάτωνα», χρησιμοποιώντας αντίστοιχα ανακυκλώσιμα υλικά.

Για την πληρέστερη ενημέρωση και προετοιμασία των συνοδών καθηγητών και δασκάλων θα διοργανωθούν στο Πανεπιστήμιο Frederick δύο διαλέξεις. Στη Λευκωσία η διάλεξη θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου, από τις 4.00 μ.μ- 5.30 μ.μ, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, Γιάννη Φρειδερίκου 7, Παλλουριώτισσα, Αίθουσα Διαλέξεων «Τάσσος Παπαδόπουλος». Στη Λεμεσό η διάλεξη θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, από τις 4.00 μ.μ- 5.30 μ.μ, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στη Λεμεσό, Μάριου Αγαθάγγελου 18, Άγιος Γεώργιος Χαβούζας, αίθουσα 302.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










146