«Η ΠΟΕΔ στέκεται αλληλέγγυα προς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της Δημόσιας Υγείας»


Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία την κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της Δημόσιας Υγείας. "Οι κυβερνητικοί γιατροί για μια ακόμα φορά, με μέτρα αντίδρασης αυτή τη φορά, ενημερώνουν την κοινή γνώμη για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια και τα Κέντρα Υγείας" προσθέτει.

Συνεχίζοντας σημειώνει τα ακόλουθα:

Η Οργάνωση των Εκπαιδευτικών της Δημοτικής Εκπαίδευσης κρίνει αναγκαίο η Πολιτεία να εγκύψει με σοβαρότητα στο καίριο ζήτημα της υποστελέχωσης στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και να δώσει στον Κύπριο ασθενή, πολίτη και φορολογούμενο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δικαιούται.

Οι Κύπριοι ασθενείς έχουν δικαίωμα έγκαιρης και ποιοτικής περίθαλψης. Το προσωπικό των νοσηλευτηρίων έχει την επιστημονική κατάρτιση αλλά και τη διάθεση να την παράσχει. Απαιτείται όμως ενίσχυση του σε ανθρώπινο δυναμικό. Η Πολιτεία οφείλει να το παράσχει.

Καταδικάζει ακόμα τις δημόσιες δηλώσεις τόσο της ΟΕΒ όσο και Κομματικών και Πολιτειακών αξιωματούχων που αναθεματίζουν το δημοκρατικό δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι και τους καλεί να σεβαστούν τη δημοκρατική λειτουργία της Κοινωνίας και με ουσιαστικό διάλογο να δώσουν διεξόδους στα αδιέξοδα που η επιθετική λιτότητα δημιούργησε στον χώρο της Δημόσιας Υγείας.

Ως εκ τούτου η ΠΟΕΔ στέκεται αλληλέγγυα προς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της Δημόσιας Υγείας. Συγκεκριμένα δε, υποστηρίζει τη θέση για μη αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης, υιοθετώντας την επιχειρηματολογία που απαντά στο ζητούμενο της ποιότητας ζωής των εργαζομένων και της ανανέωσης του επιστημονικού προσωπικού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











124