«ΚΥΠΡΟΣ: Κοιτίδα του Ελληνικού αλφαβήτου». Δημόσια ομιλία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Το Ινστιτούτο Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΙΜΜΕ) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, μέσα στα πλαίσια των ενδιαφερόντων του για προβολή της γλώσσας ως βασικής μορφής επικοινωνίας, οργανώνει δημόσια ομιλία με τίτλο:  «ΚΥΠΡΟΣ: Κοιτίδα του Ελληνικού αλφαβήτου και της γνώσης των απαρχών του Ελληνισμού».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο ΟΥΝΕΣΚΟ  (κτήριο Europa) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας τη Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014 στις 19:30. Ομιλητής: Σάββας Παπαδόπουλος.

Περίληψη της ομιλίας:

Μερικές φορές, παρόλο που οι απαντήσεις που ψάχνουμε βρίσκονται δίπλα μας, εντούτοις, καταφέρνουμε να τις συσκοτίζουμε, είτε γιατί κτίζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα λόγω ελλιπούς πληροφόρησης, είτε ακόμη λόγω εσφαλμένης ανάγνωσης κάποιας συγκεκριμένης συλλαβικής επιγραφής. Ιδιαίτερα δε, όταν η υπό αμφιβολία τοποθετήσεις πηγάζουν από καταξιωμένους επιστήμονες αποκτούν το αντίστοιχο βάρος εγκυρότητας, με αποτέλεσμα να αναπαράγονται και σταδιακά να εδραιώνονται μέσα από μια ολοένα και περισσότερο διογκούμενη βιβλιογραφία.  Και εκεί όπου πιστεύουμε ότι επιλύσαμε κάποιο ζήτημα, στην ουσία οδηγούμε και τελικά εγκλωβίζουμε μία πλειάδα αλληλοεξαρτημένων ζητημάτων σε δύσβατα και σκοτεινά μονοπάτια.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










171