«Με το ΜΕΤΩΠΟ ψηλά: 15%!» στις εκλογές του Ην. Βασιλείου


«Κόντρα στο σάπιο κατεστημένο και τις μηχανές λασποπαραγωγής των φοιτητικών κομματικών παρατάξεων, το ΜΕΤΩΠΟ γρονθοκόπησε για ακόμα μια χρονιά το σάπιο πολιτικό σύστημα. Το Κίνημά μας συγκέντρωσε ποσοστό της τάξεως του 15% και κατάλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια δύο έδρες στο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΕΚ ΗΒ.

Οι φοιτητές απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι αρέσκονται στην αυτονομία, επιθυμούν να σκέφτονται ελεύθερα και φοιτητικά και γι’ αυτό επιλέγουν την εναλλακτική επιλογή του ΜΕΤΩΠΟΥ. Έκλεισαν τ’ αυτιά τους στις σειρήνες των κομματικών παρατάξεων, οι οποίες εμφανίζονται πάντα τέτοια εποχή και προσπαθούν να παρουσιάσουν το δήθεν έργο που επιτέλεσαν κατά την περασμένη χρονιά και να εξαγοράσουν την ψήφο των φοιτητών με δωρεάν διαμονές σε ξενοδοχεία ή/και ποτό σε κλαμπ του Λονδίνου. Με την ψήφο τους στο ΜΕΤΩΠΟ, οι φοιτητές διατράνωσαν, επίσης, και την θέληση της νεολαίας για κάθαρση του σάπιου συστήματος που μας κυβερνά και που πλέον στοιχίζει ζωές, όπως στην τραγωδία στο Μαρί. Κι αυτό γιατί το ΜΕΤΩΠΟ αποτελεί την επανάσταση της κυπριακής νεολαίας ενάντια στο κατεστημένο και την απραξία του συστήματος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ενώ στις πρώτες φοιτητικές εκλογές που κατήλθε το ΜΕΤΩΠΟ απέσπασε έδρα από την φοιτητική νεολαία του ΔΗΣΥ, Πρωτοπορία, και στις περσινές εκλογές από την φοιτητική νεολαία του ΔΗΚΟ, Αναγέννηση, στις φετινές εκλογές την «πήρε» την έδρα από την φοιτητική νεολαία του ΑΚΕΛ, Προοδευτική. Τα αποτελέσματα αυτά αντικατοπτρίζουν τον υπερκομματικό χαρακτήρα του ΜΕΤΩΠΟΥ, το οποίο τυγχάνει στήριξης από «δεξιά μέχρι αριστερά». Ο λαϊκισμός και η λασπολογία των υπόλοιπων παρατάξεων εναντίον του ΜΕΤΩΠΟΥ τιμωρήθηκαν στην κάλπη. Επικροτήθηκαν η κρυστάλλινη ιδεολογία και αγνές θέσεις του Κινήματός μας, η ξεκάθαρη αντίθεση μας ενάντια στο άδικο και ρατσιστικό μοντέλο λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και ο αδιάκοπος αγώνας μας για διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιβίωσης του κυπριακού ελληνισμού στο πολύπαθο νησί μας.

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου συγχαίρει και ευχαριστεί τους φοιτητές, που στήριξαν το Κίνημά μας. Δεσμευόμαστε πως θα τιμήσουμε μία προς μία τις ψήφους εμπιστοσύνης προς το ΜΕΤΩΠΟ και θα συνεχίσουμε το έργο που επιτελούμε εδώ και πέντε χρόνια. Για μας, η εκπροσώπηση στην ΕΦΕΚ ΗΒ είναι ακόμα μία δίοδος να προβάλουμε τις θέσεις και την ιδεολογία μας, ακόμα ένα μέτωπο στο οποίο θα αντισταθούμε στην αποσάθρωση του συστήματος, και όχι ένα μέσο εκπλήρωσης προσωπικών φιλοδοξιών.

Τελικά αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών 2012:

Πρωτοπορία (Φοιτητική Νεολαία ΔΗΣΥ): 1004 ψήφους – 33,59%    3 έδρες
Προοδευτική (Φοιτητική Νεολαία ΑΚΕΛ): 763 ψήφους – 25,53%     2 έδρες
Αναγέννηση (Φοιτητική Νεολαία ΔΗΚΟ): 642 ψήφους - 21,48%     2 έδρες
ΜΕΤΩΠΟ (Αυτόνομο Φοιτητικό Κίνημα): 439 ψήφους – 14,69%    2 έδρες
Αγώνας (Φοιτητική Νεολαία ΕΔΕΚ):          141 ψήφους –   4,71% -    0 έδρες

Δεν πρόκειται, όμως, να περιοριστούμε σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε να εξαπλωνόμαστε μέχρι να συμπαρασύρουμε και τον τελευταίο Κύπριο φοιτητή του Ηνωμένου Βασιλείου, στον αυτόνομο, αντικατοχικό και αντιομοσπονδιακό μας αγώνα. Σας διαβεβαιώνουμε, ότι μέχρι την οριστική δικαίωση και απελευθέρωση της πατρίδας μας, το ΜΕΤΩΠΟ, με την υποστήριξη των 439 φοιτητών, θα παραμένει άγρυπνος φρουρός στις επάλξεις!
Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










144