«Όλοι διαφορετικοί – όλοι ίσοι» - εξαιρετική εκδήλωση στο Λύκειο Παραλιμνίου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, στο Λύκειο Παραλιμνίου η επαρχιακή εκδήλωση του προγράμματος «Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι» το οποίο συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Το Λύκειο Παραλιμνίου ετοίμασε και παρουσίασε μια πολύ όμορφη καλλιτεχνική εκδήλωση πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα στον οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου. Ιδιαίτερα ξεχωριστή ήταν η παρουσία του πρέσβη του «Ευ Αγωνίζεσθαι» Μιχάλη Κωνσταντίνου ο οποίος συμμετείχε με ιδιαίτερη συγκίνηση στην εκδήλωση του σχολείου που φοίτησε.  

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου Λευτέρης Μέρτακκας, Λοϊζος Κοσμάς και Ατάντα και οι ποδοσφαιριστές της Αγίας Νάπας Εμπαλό και Κώστας Μάρκου οι οποίοι έστειλαν τα δικά τους μηνύματα προς τους μαθητές.

Η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Κάλλη Χατζηιωσήφ αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει το Υπουργείο σε αυτό το πρόγραμμα το οποίο θα έχει διάρκεια τεσσάρων ετών, τονίζοντας την αξία των μηνυμάτων του προγράμματος και ευχαριστώντας την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) για την συνεργασία.Ευχαρίστησε επίσης τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Λυκείου Παραλιμνίου οι οποίοι οργάνωσαν μια εξαιρετική εκδήλωση και τόνισε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα εξαιρετικό μέσο μετάδοσης των μηνυμάτων ενάντια στο ρατσισμό γιατί είναι ένα άθλημα γεμάτο συγκινήσεις, αρετές και αξίες και δεν κατέκτησε τυχαία τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Εκ μέρους της ΚΟΠ χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Ανδρέας Μωριάς,επικεφαλής της Ομοσπονδίας για υλοποίηση του προγράμματος «Όλοι διαφορετικοί - Όλοι ίσοι». Αφού ευχαρίστησε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη συνεργασία τόνισε:«Μέσω του προγράμματος αυτού στοχεύουμε στη δημιουργία νέων που θα σέβονται τους αντιπάλους τους στον αθλητισμό και τους συνανθρώπους τους στη ζωή, ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και ικανότητας.» Ο κ. Μωριάς ευχαρίστησε επίσης τον πρεσβευτή του «Ευ Αγωνίζεσθαι» Μιχάλη Κωνσταντίνου ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο με το ταλέντο και το ήθος του και απευθυνόμενος στους μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου είπε «Εσείς όλοι πρέπει να νιώθετε περηφάνια γιατί ο Μιχάλης ένας δικός σας άνθρωπος, είναι πρότυπο και τιμά την καταγωγή του,την επαρχία του και όλη την ποδοσφαιρική Κύπρο.»¨

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Λυκείου Παραλιμνίου, κ. Σόλων Χαραλάμπους, εξήρε τη σημασία της αποδοχής της διαφορετικότητας στη σύγχρονη κοινωνία μέσω των αρχών και αξιών που ο αθλητισμός πρεσβεύει με τον καλύτερο τρόπο.

Τέλος, ο πρεσβευτής του «Ευ Αγωνίζεσθαι»  Μιχάλης Κωνσταντίνου κάλεσε τους μαθητές να είναι κοντά στον αθλητισμό με σωστή συμπεριφορά, να κάνουν βίωμα τους  το τίμιο παιχνίδι και να προσπαθούν πάντα να πραγματοποιούν τα όνειρα τους, με αγάπη και πείσμα για ό,τι και αν αποφασίσουν να κάνουν.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











138