«Όχι σε σύστημα προσλήψεων που να θυματοποιεί οποιοδήποτε έχει εργαστεί στο δημόσιο σχολείο»


Η Επιτροπή Συμβασιούχων και Εκτάκτων Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, με ανακοίνωσή της, ενόψει της σημερινής συνάντησης του Υπουργού Παιδείας με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, εκφράζει για ακόμα μια φορά την σθεναρή αντίθεσή της με ένα σύστημα προσλήψεων που θα θυματοποιεί οποιοδήποτε εργάζεται ή έχει εργαστεί στο δημόσιο σχολείο υπό οποιαδήποτε ιδιότητα.

Η Επιτροπή:

- Αναμένει από τον υπουργό όπως καταθέσει μια πρόταση που θα εξασφαλίζει, πριν και πάνω απ’ όλα, όλους αυτούς τους συναδέλφους.

- Αναμένει επίσης, από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις που μας εκπροσωπούν σε αυτή τη συνάντηση, όπως παραμείνουν σταθερές στη δέσμευση τους σε σχέση με αυτή την εξασφάλιση.

- Εκφράζει την αντίθεσή στην καινοφανή πρακτική όπως εκπροσωπούνται σε αυτές τις συναντήσεις μόνο δυο άτομα από την κάθε εκπαιδευτική οργάνωση, κάτι που προκαλεί, κατά την άποψη, μας αχρείαστη καχυποψία. Ο διάλογος για τόσο σημαντικά ζητήματα θα πρέπει να γίνεται με πλήρη διαφάνεια. Όσο δε αφορά  τα όσα γράφονται για τα «συμφωνηθέντα» στο Προεδρικό, ξεκαθαρίζουμε ότι από την ενημέρωση που είχαμε ως Επιτροπή, τίποτα δεν τέθηκε προς συμφωνία. Αντίθετα, έγινε ξεκάθαρο από πλευράς Προέδρου της Δημοκρατίας ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να έρθουν σε συμφωνία. Θεωρούμε δε αυτονόητο ότι μια συμφωνία σε ένα τέτοιο ζήτημα πρέπει να έχει και την έγκριση των ανθρώπων των οποίων η ίδια η ζωή επηρεάζεται.

- Τέλος, αναμένει την άμεση ενημέρωση μας με το πέρας της συνάντησης  ώστε να μελετήσουμε μέσω της σύγκλισης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης μας τους πιθανούς τρόπους αντίδρασης αν παρ’ ελπίδα το αποτέλεσμα της εν λόγω συνάντησης είναι αρνητικό».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










150