«Πριν ξεκινήσετε σπουδές συμβουλευτείτε το ΚΥΣΑΤΣ ότι το πτυχίο που θα πάρετε είναι αναγνωρίσιμο»


Το μήνυμα – συμβουλή του κ. Μαυρονικόλα στους φοιτητές μας , πριν ακολουθήσουν ένα κλάδο σπουδών, είναι ξεκάθαρο μέσα από την απάντηση που μας έδωσε:

«Θα ήταν χρήσιμο, με οποιοδήποτε τρόπο, να είναι ενήμεροι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, πριν ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα σπουδών ότι είναι ασφαλές και ότι το πτυχίο του θ’ αναγνωριστεί. Συμβαίνει συχνά, να βρισκόμαστε σε δυσάρεστη θέση, να μην μπορούμε ν’ αναγνωρίσουμε ένα πτυχίο. Σε πολύ πιο δυσάρεστη θέση βρίσκονται οι φοιτητές, οι οποίοι μας ρωτούν, τι θεραπεία πρέπει να κάνουν ώστε ν’ αναγνωριστεί το πτυχίο τους. Όταν η απάντηση είναι ότι «πρέπει να πας να κάνεις άλλο πτυχίο από την αρχή» αντιλαμβάνεστε τα κοινωνικά προβλήματα που μπορεί να δημιουργεί αυτή η εξέλιξη. Άρα, αν θέλετε να βάλετε ένα μήνυμα με μαύρα γράμματα στη σελίδα σας, πείτε στους φοιτητές να σπουδάσουν κάπου που υπάρχουν προηγούμενες περιπτώσεις αναγνώρισης πτυχίων.

Οι προηγούμενες περιπτώσεις δημιουργούν προηγούμενα και αυτό μας διευκολύνει διότι αποφασίζουμε βάσει προηγούμενης απόφασης. Τότε, δεν χρειάζεται να στείλουμε το πτυχίο στην Επιτροπή. Αν είναι πρώτη περίπτωση και κριθεί αρνητικά προδικάζει και τις επόμενες. Περάστε το μήνυμα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, πριν ξεκινήσουν τις σπουδές τους ότι το πτυχίο που θα φέρουν, θα είναι αναγνωρίσιμο. Δηλαδή να έχει τη δυνατότητα να αναγνωριστεί. Όχι απαραίτητα αναγνωρισμένο. Αναγνωρισμένο είναι εκείνο που έχει αναγνωριστεί. Αναγνωρίσιμο σημαίνει ότι πληροί τις προϋποθέσεις για την αναγνώριση του.

Μεταλυκειακα κέντρα

Στην Ελλάδα λειτουργούν μεταλυκειακά κέντρα, τα οποία, δεν είναι ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης. Είχαμε περιπτώσεις, που δεν μπορέσαμε να δώσουμε αναγνώριση, επειδή ακριβώς στην Ελλάδα, δεν αναγνωρίζονται ως ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης. Είναι και άλλα. Δυστυχώς η διαφήμιση είναι τόσο καλή, που πολλές φορές δεν το αντιλαμβάνονται οι φοιτητές μας πριν πάνε σε αυτά κέντρα και σε άλλες χώρες».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










149