ΑΑΕΙ: Μάχη με συμφοιτητές τους για να μη χάσουν την εξεταστική


Ηδη σε πάρα πολλά πανεπιστήμια και ΤΕΙ η εξεταστική άρχισε, ενώ ξεκινούν και οι εγγραφές των νέων φοιτητών που περίμεναν στην "πόρτα" των σχολών στις οποίες εισήχθησαν αλλά δεν μπορούσαν να μπουν... μέσα. Οι φοιτητές δεν θέλουν να χάσουν την εξεταστική τους και στις γενικές συνελεύσεις δίνουν σκληρή μάχη προκειμένου να πείσουν τους συναδέλφους τους να ανοίξουν τις σχολές, όχι όμως πάντα με επιτυχία.

Ετσι έγινε και προχτές στη Νομική Σχολή της Αθήνας όπου ενώ είχε αποφασισθεί από την πλειοψηφία των φοιτητών να σταματήσει η κατάληψη, κάποιοι κατάφεραν να μεταφέρουν στη συνέλευση δεκάδες φοιτητές και να αλλάξουν τελικά το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι εάν η κατάληψη συνεχιστεί μέχρι τις 28 του μήνα οι φοιτητές θα χάσουν την εξεταστική. Το ίδιο θα ισχύσει και για όλες τις σχολές που επιμένουν στις καταλήψεις.

Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας εξέδωσε χτες ανακοίνωση προς τους φοιτητές λέγοντας ότι "η επαναληπτική εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου λήγει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 και τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Είναι προφανές ότι για όσα τμήματα εξακολουθούν να τελούν υπό κατάληψη, τα περιθώρια ολοκλήρωσης της εξεταστικής περιόδου είναι μηδενικά. Οι συνεχιζόμενες καταλήψεις επηρεάζουν πλέον και την εκπαιδευτική διαδικασία του χειμερινού εξαμήνου". Στην Κρήτη έληξε η κατάληψη στα τμήματα των πανεπιστημιακών σχολών του Ρεθύμνου. Την ίδια ώρα, όμως, συνεχίζεται η κατάληψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο ΤΕΙ.

Θεσσαλονίκη
Μειώνεται μέρα με τη μέρα ο αριθμός των καταλήψεων σε σχολές και τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ενώ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας οι εξετάσεις διεξάγονται κανονικά.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ο αριθμός των καταλήψεων μειώθηκε από τις 30 στις 24. Οι πολυήμερες καταλήψεις συγκεκριμένων τμημάτων θέτουν σε κίνδυνο την εξεταστική περίοδο, ωστόσο στα υπό κατάληψη τμήματα οι εγγραφές πρωτοετών πραγματοποιούνται κανονικά.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Πρόγραμμα εξετάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και στο ΤΕΙ Αθήνας οι καταλήψεις έληξαν και τα ιδρύματα καλούν τους φοιτητές για εξετάσεις και τους νεοεισαχθέντες να εγγραφούν στα τμήματά τους. Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πειραιά ανακοίνωσε ότι οι εξετάσεις των μαθημάτων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Επίσης καλούνται οι επιτυχόντες στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πειραιά να προσέλθουν οι ίδιοι ή νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από αυτούς με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 26 έως και 30 Σεπτεμβρίου κατά τις ώρες 9.00?14.00 στις αντίστοιχες γραμματείες των τμημάτων που έχουν επιτύχει.

Για όσους επιθυμούν να παραλάβουν κάρτα σίτισης, να υποβάλουν στη γραμματεία του τμήματός τους τα κάτωθι δικαιολογητικά: αίτηση για σίτιση (χορηγείται από τη γραμματεία) συνοδευόμενη από επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της ΔΟΥ έτους 2011 (για τα εισοδήματα του 2010) και μία φωτογραφία. Ολοι οι νεοεισαχθέντες πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη εγγραφή τους μέσα στις παραπάνω προθεσμίες. Οσοι δεν εγγραφούν στο οριζόμενο διάστημα, χάνουν οριστικά το δικαίωμα εγγραφής τους.

Στο ΤΕΙ Αθήνας οι εξετάσεις θα γίνουν από τη Δευτέρα 26-09-2011 μέχρι και την Παρασκευή 07-10-2011 και οι εγγραφές των νεοεισερχόμενων σπουδαστών από τη Δευτέρα 26-09-2011 μέχρι και την Παρασκευή 07-10-2011. Επίσης από τη Δευτέρα 26-09-2011 μέχρι και την Παρασκευή 14-10-2011 θα πραγματοποιηθούν οι ανανεώσεις εγγραφών των υπόλοιπων εξαμήνων μόνον ηλεκτρονικά. Ανανέωση εγγραφής απαιτείται και για σπουδαστές που οφείλουν μόνο πτυχιακή εργασία ή πρακτική άσκηση ή και τα δύο.

ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ (Από το "Έθνος")




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










203