Aφιέρωμα ΙΖ Δημοτικoύ Σχολείου Λεμεσού στο λεμεσιανό μουσικοσυνθέτη Στέλιο Πισή


Μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση – αφιέρωμα στο λεμεσιανό μουσικοσυνθέτη Στέλιο Πισή με τίτλο «Νότες Ζωής»,  παρουσίασε σήμερα Παρασκευή το ΙΖ’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού. Εκ μέρους του μουσικοσυνθέτη παρευρέθηκαν οι γονείς του Αγλαΐα και Κλείτος Πισής. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Πολεμιδιών Γιώργος Γεωργίου και ο τραγουδιστής, φίλος του Στέλιου, Δημήτρης Φανής, ο οποίος συνοδευόμενος από επαγγελματίες μουσικούς τραγούδησε μαζί με τη χορωδία του σχολείου.

Στον χαιρετισμό του ο Διευθυντής του σχολείου Χριστοφής Χριστοφή ανέφερε: «Ο Στέλιος Πισής παρά το ότι βρίσκεται καθηλωμένος στο κρεβάτι λόγω μυϊκής δυστροφίας, εξακολουθεί να συνθέτει μουσική χρησιμοποιώντας μόνο δύο δάχτυλα και τη βοήθεια του ηλεκτρονικού του υπολογιστή. Η ζωή του αποτελεί παράδειγμα θέλησης, δύναμης και αστείρευτης δημιουργικότητας».

Ο κ Χριστοφή σημείωσε ότι, το σημερινό αφιέρωμα έχει ως αφετηρία την αναπηρία, θέμα που τα παιδιά ανέπτυξαν μέσα στα πλαίσια της εφαρμογής των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων και ειδικότερα του Κριτικού Γραμματισμού. Μελετώντας έτσι τη ζωή και το έργο ανθρώπων, οι οποίοι παρά τις όποιες ειδικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους, συνεχίζουν επίμονα και ακούραστα να δημιουργούν και να διαπρέπουν είτε στο χώρο των επιστημών είτε στο χώρο των τεχνών, τα παιδιά ξεχώρισαν και επέλεξαν να ασχοληθούν με τη ζωή του Στέλιου Πισή, αφού εντυπωσιάστηκαν από το σημαντικό έργο που συνεχίζει να παράγει παρά τις όποιες δυσκολίες.

«Το μήνυμα που στοχεύουμε να δώσουμε προς όλη τη δοκιμαζόμενη κυπριακή κοινωνία, τόνισε ο διευθυντής,  είναι ότι η εκπαίδευση του τόπου, σε όλα τα επίπεδα, από το πολιτειακό μέχρι το σχολικό, μέσα στους τόσο δύσκολους καιρούς, εργάζεται ακούραστα και κατά προτεραιότητα, για επανακαθορισμό αξιών και προώθηση υγιών προτύπων για τα παιδιά μας».

Στο αφιέρωμα, που δεν θύμιζε σε τίποτε μια απλή σχολική γιορτή, «οι μαθητές ξεπέρασαν τον εαυτό τους», όπως δήλωσε συγκινημένη η μητέρα του Στέλιου.  Σαν μικροί επαγγελματίες, έγραψαν ποίημα, τραγούδησαν, έπαιξαν μουσικά όργανα, χόρεψαν, δημιούργησαν και παρουσίασαν ταινία μικρού μήκους για τη ζωή του Στέλιου,  δίνοντας μηνύματα ήθους και καλλιέργειας εσωτερικής και πνευματικής. Με τη συνεργασία και την καθοδήγηση των δασκάλων τους Ράνιας Γεωργίου και Κυριάκου Πετούση παρουσίασαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μερικά από τα τραγούδια του Στέλιου που ακούστηκαν  ήταν: «Το τραίνο της ζωής», «Είναι η αγάπη μας πολύ μεγάλη», «Το νανούρισμα της Σοφίας», «Ο αγνοούμενος», «Λεμεσός», «Δυο λεπτών ζωής», «Σ’ ένα κομπιούτερ», «Τίποτα πια δε με τρομάζει». Επίσης ερμηνεύθηκε το τραγούδι της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς «Μίλα μου», του Γιώργου Τσιάκκα, την οποία ο Στέλιος Πισής επένδυσε μουσικά.

Τα παιδιά χόρεψαν το χασάπικο «Δώσε το χέρι στην αγάπη», ενώ το τραγούδι «Πετροχελίδονο» χορογραφήθηκε για πρώτη φορά από τη χορογράφο Καρολίνα Κωνσταντίνου.

Ένα ισχυρό μήνυμα απηύθυνε τέλος ο ίδιος ο Στέλιος Πισής στην απαντητική του επιστολή προς το σχολείο, όταν ενημερώθηκε για την πρόθεσή του να οργανώσει το σημερινό αφιέρωμα:

«Χαίρομαι αν μπορώ να αποτελώ παράδειγμα για τους νέους ανθρώπους. Η προσπάθειά μου είναι να προσφέρω κι εγώ με τον τρόπο μου στο κοινωνικό σύνολο και με ποιοτική μουσική, που εξευγενίζει και καλλιεργεί την ψυχή, να συντελώ στο να γίνονται οι άνθρωποι καλύτεροι».

Ενώ απευθυνόμενος στα παιδιά τους έστειλε το μήνυμα «Να είναι αγωνιστές στη ζωή. Να μην φοβηθούν ποτέ τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες που θα συναντήσουν στην πορεία τους. Όλα μπορούν να τα επιτύχουν, αν το θέλουν και αν το παλέψουν γενναία. Να θέτουν στόχους ευγενικούς και να αγωνίζονται για την υλοποίησή τους και να έχουν πίστη στο Θεό!»

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










250